Martin Østergaard maler fortsat

Abstrakt maleri, 2011, acryl på lærred, 120x150 cm, pris kr. 3.200,-
Abstrakt maleri, 2011, acryl på lærred, 120×150 cm, pris kr. 3.200,-

Her kommer et par malerier mere. Det røde er velkendt af mine klienter i min praksis, for det hænger lige inden for døren i vores entré og er noget af det første man ser, når man kommer… og det sidste, før man går.

Når jeg kigger på det, tænker jeg på den periode, hvor jeg begyndte at male meget store billeder med en enkelt grundfave og så en kontrast og måske en anden farve til at skabe lidt spil og variation, men uden at forstyrre grundfarven og tonen alt for meget.

Jeg mindes, at jeg var en smule skræmt og pirret ved tanken om, hvorvidt man kunne fylde et helt maleri med nogenlunde den samme farve, men bare rodet rundt i forskellige nuancer, stemninger og bevægelser. Jeg ville gerne ramme følelsen af noget meditativt og gentaget, men alligevel varieret. Noget roligt og massivt og alligevel foranderligt.

Når jeg sidder og skriver om det, får jeg lyst til at stå ved et nyt lærred og arbejde med det samme tema og de samme følelser igen, men på en ny måde med den bevidsthed, jeg har lige nu, kombineret med erfaringen med arbejdet fra dengang. Man kan godt stå og massere og messe et tema frem uden den store variation, men alligevel med en indre spændstighed og opspændt vitalitet.
DSC04090

Abstrakt maleri, 2011, acryl på lærred, 120x150, pris kr. 3.200,-
Abstrakt maleri, 2011, acryl på lærred, 120×150, pris kr. 3.200,-