Familieterapi

Hvad er familieterapi?

Familieterapi hos mig er ofte en samtale mellem forældre og deres voksne børn. Familieterapien handler om mange forskellige udfordringer, men fokuserer ofte på kommunikation:

Hvordan kan vi tale bedre sammen som familie?
Hvordan får vi søskende talt med vores forældre?
Hvordan får jeg et bedre forhold til mine voksne børn?
Hvorfor føler min mor sig angrebet, når vi taler om fortiden?
Hvorfor vil min far ikke tale om problemer?
Kan jeg tale med min mor om min stedfar?
Kan jeg tale med min far om min stedmor?
Er mine voksne børn for kritiske?

Hvordan foregår familieterapi?

I min praksis foregår familieterapi ofte som en runde, hvor familiemedlemmerne på skift og ’uret rundt’ siger, hvad de hver især har på hjerte. Ofte kan der ved samtaler om sårbare emner være en tendens til at begynde at diskutere, hvorvidt det, der bliver sagt er korrekt eller ej. Og vi har jo alle vores egne versioner af sandheden. Her er ’runden’ og den faste talerække en god beskyttelse imod, at man taler, før man tænker. Alle kommer tilbagevendende til orde, og fornuften og forsigtigheden får lidt bedre plads, når man er nødt til at vente, til det bliver ens tur.

Løser familieterapi problemerne?

Familieterapi fjerner ikke problemerne på stedet, men familieterapi løsner for dialogen, så det bliver nemmere at få talt om familiens udfordringer og konflikter. Man bliver ikke nødvendigvis mere tætte, men man bliver lidt mere bevidste om, at dialog er afgørende, og at der er måder at have dialog på, som gør det nemmere at få talt om de svære ting i en familie. Mange er lettede, men dog kede af det efter familieterapien, fordi det er rart at få talt om de energikrævende konflikter, men samtidig er hårdt at indse, at problemstillinger kan være ret fastlåste og kræve megen omsorg og opmærksomhed fremadrettet.

Hvad koster familieterapi?

Hos mig koster familieterapi kr. 1200 for en time og kr. 1600 for halvanden. Fra kl. 17.00 stiger prisen til kr. 1400 for en time og kr. 1800 for halvanden time.

Hvordan bestiller man tid?

Man kan bestille tid til familieterapi i kontakformularen på min hjemmeside. Man kan også sende en sms til mig på 50272828 eller skrive en mail på mrtnstrgrd@gmail.com. Mine ledige tider står på forsiden af hjemmesiden.