Parterapeut Martin Østergaard logo
Parterapeut Martin Østergaard logo

Hvordan tiltrækker man en mand

Hvordan tiltrækker man en mand

Hvordan tiltrækker man en mand? Min første tanke er, at det afhænger meget af, hvilken mand der er tale om. Min anden tanke er, at de fleste mænd er vilde med ros og anerkendelse. Nogle mænd er vilde med at blive rost, fordi de er gode med deres hænder og kan bygge, reparere og fixe alt muligt. Andre bliver glade i låget af at blive rost for at være gode fædre, gode kærester, hensynsfulde, omsorgsfulde.

Skal manden roses som en lille dreng

Nogle kvinder kan have de lidt blandet med at skulle rose og anerkende, fordi de føler, at de skal rose en lille dreng. Og så kan de komme til at blive lidt halvhjertede og ironiske i deres ros. Det tiltrækker ikke en mand, tværtimod. Eller, det er så også løgn. Der er faktisk en del mænd, der er så vant til kritik, at de ikke rigtig bemærker det og føler sig sært hjemme i den dårlige stemning.

Hvordan tiltrækker man en mand

Såe… det der med at tiltrækker en mand. Det er naturligvis ret komplekst. Måske er det bedre at tale om kemi. Altså at man på nærmest magisk vis tiltrækkes og frastødes af hinanden. Og at det handler om at finde det rette match og mix. Og det kan man så heller ikke helt regne med. For det ene øjeblik kan det føles perfekt. For så en måned senere at vise sig, at han bare havde brug for en til at trøste sig med oven på et brud. Og at han mistede interessen, jo mere hun lukkede op for sin.

 Findes der ikke en tjekliste

Jeg ville ønske, jeg kunne lave en liste. Så det var nemt og overskueligt at tiltrække en mand. At jeg kunne sige, som jeg mange gange har sagt til foredrag: At man skal opføre sig ordentligt for at nå ind til hjertet på en mand. Og at det for mange mænd er rart, at en kvinde anstrenger sig for at være forsigtig og fair i konfliktsituationer. At hun ikke overfalder ham verbalt. At hun betragter ham som uskyldig.

 Mænd har det stramt med konflikt

Skal jeg bare være sød og nem, vil nogen spørge. Nej, er svaret. Men mænd har det generelt stramt med konflikter. Så derfor er det vigtigt at undersøge sagen, når man uenige eller på andre måder har et sammenstød. Ikke at skyde med skarpt på en mistanke. Manden tiltrækkes ikke af, at kvinden er eftergivende, hvis hun er vred eller ked af det. Men det handler meget om, hvordan hun håndteret sine følelser. Hvordan hun taler om sine følelser.

Forsigtig i konflikter

Skal jeg så bare indrette mit følelseliv og -udtryk efter hans præmisser, vil nogen spørge. Nej, er svaret. Men det er nok en god idé at søge et kompromis. At være forsigtig i konfliktsituationer. Men også at argumentere for, at det kan være svært at tale fattet om sårede følelser, og at han også skal kunne rumme det uden straks at gå til modangreb eller flygte. Noget for noget. Og nogle gange er det jo også omvendt. At manden flammer op, mens kvinden bevarer roen i konflikten.  

Hvad tænder vi egentlig på

Væsentligt er jo også, at manden er tiltrukket af kvinden. At der er en gensidighed. Men hvad gør så de kvinder, der føler sig tiltrukket af mænd, som er lidt uopnåelige og utilnærmelige. Hvad gør de kvinder, som ikke tænder på, at manden gerne vil hende og viser det tydeligt. Så er det måske mandens charmerende utilnærmelighed, der får kvinden til at tænde. Hendes forestillinger om, hvem han er indeni – under reservationen.

Måske bestemmer vi ikke selv

Jeg får lyst til at omtale tiltrækning så komplekst og svært, som jeg synes, at det er. At man ikke kan regne den ud. At tiltrækning er noget, der sker, mens man har travlt med noget andet. At det på den anden side også er let. Fordi det enten sker eller ikke sker. Fx blev jeg forelsket i min hustru ved første blik. Det skete på en brøkdel af et sekund, før jeg selv nåede at forstå det. Hele min krop og mit sind reagerede, da hun kom ind af døren. Ikke at jeg tror, at DET er måden at mødes på. Men sådan kan det også være.

Vi ligner alle hinanden og så alligevel ikke

Og vær frem for alt opmærksom på, at alle forhold er unikke og kræver skræddersyede løsninger. Så selv om I på mange områder ligner alle os andre, så er der alligevel så mange variationer, at det er vigtigt at holde sanserne åbne gennem hele forholdet. Ikke alene ændres vi indeni hele tiden. Omstændighederne omkring os ændres også. Meget vedbliver at være det samme. Og et pars konfliktmønster kan hurtigt føles om støbt i uforgængelig beton. Men det er en god idé at se på en mand med nye øjne hver dag.

Så prøver jeg mig alligevel med en liste

Nu prøver jeg mig allligevel med en liste. Hvis du ikke kender manden så godt, men gerne vil tiltrække ham, kan du gøre følgende:

Smil til ham.

Tal med ham. Spørg og lyt. Sig selv lidt, men godt hvis han er tavs eller genert.

Tøv ikke med at tage første kontakt, men forvent derefter, at han tager sin del af initiativerne.

 

Og hvordan tiltrækker du en mand, du er sammen med og gerne vil knytte tættere bånd med:

Ros og anerkend ham for både hans praktiske håndelag og følelsesmæssige kvaliteter.

Betragt og tal med manden som en uskyldig i konfliktsituationer.

Vær ikke en pleaser for at gøre ham glad, men markér dig selv og din grænse ved behov.

Vil du skabe nærhed og ro, så gå tæt på ham og vær tæt kropsligt – ikke seksuelt.

Går vejen til mandens hjerte gennem sex

Åh, der er meget man kan skrive om det her emne – hvordan tiltrækker man en mand. Kan man fx tiltrække en mand med sex? Eller med mad? Ja, det kan man godt, men man kan ikke fastholde hans hjerte med det. Jeg kan blive ved, men stopper her.

Har du udfordringer med en konkret mand? Eller mænd generelt? Du er altid velkommen til en samtale med mig om det, der gør ondt eller er problematisk.

Skrevet af: Martin

10. april 2024

Måske kan du også lide….

Hvorfor er mænd utro

Hvorfor er mænd utro

Hvorfor er mænd utro? Jeg må indrømme, at jeg trods 25 års erfaring stadig ikke kan forklare det. Og faktisk kan mange...

Hvorfor ser han mig ikke

Hvorfor ser han mig ikke

Hvorfor ser han mig ikke, spørger en kvinde om sin mand. Både hun og han synes, at de ofte går forbi hinanden og ender...

Mænd i krise

Mænd i krise

Mænd i krise. Ingen kommer gennem livet uden knubs. Personlige udfordringer gør dig klogere på dine blinde vinkler og...