Parterapeut Martin Østergaard logo
Parterapeut Martin Østergaard logo

Møder og foredrag

Mest af alt elsker jeg at gå i dialog med publikum til foredragene.

Møder: Interviewer, mødeleder og underviser

Jeg bliver brugt på mange måder. I de seneste år har jeg deltaget i en række arrangementer, hvor jeg fungerer som facilitator ved møder af forskellig karakter.

Interviewer og mediator

Jeg har være interviewer og mediator på Folkemødet for en professionshøjskole, der lod en borgmester møde en pædagog i en samtale om, hvordan man bedst muligt fastholder arbejdskraft. Her skulle jeg interviewe og stimulere debatten mellem de to. Det var en slags parterapi mellem to, der gerne vil finde sammen igen.

Mødeleder og facilitator

Jeg har været foredragsholder, mødeleder og proces-facilitator for 34 plejefædre for familieplejen i en stor kommune. I tre timer blev der talt indbyrdes og i fællesskab om omsorg for egne børn og plejebørn, angst for at miste, relation til partneren og udvikling af faglighed. Det var en givende udveksling af erfaringer mellem personer, der ofte er alene med deres følelser og tanker.

Underviser

Jeg er tilbagevendende underviser på en sexolog- og parterapeut-uddannelse. Jeg underviser i parterapi ved fra start at sætte de studerende til at være henholdsvis parterapeut og klienter og med løbende udskiftning bytte om på rollerne. De studerende i publikum er aktive undervejs som ’indskiftere’ og team, der reflekterer over, hvad der foregår mellem klienter og terapeut.

Deltagerne siger:

“Fedt at være sammen med en masse seje fædre. Og Martin Østergaard var en fremragende faciliator af nogle virkelige inspirerende samtaler. Både i plenum og i grupper.”

– Plejefar

“Utroligt spændende emner med vildt gode lærere. Vi var mange, som gerne ville have haft mere tid med Martin.”

– Studerende på sexolog- og parterapeut-uddannelsen

Foredrag: Hvorfor er kærlighed så svær?

Hvorfor er kærlighed så svær? I starten svæver vi jo længe på en lyserød sky og kan slet ikke undvære hinanden.

Men vi kommer ned på jorden igen, når der opstår uenighed, og vi slår os på hinanden. Den ene hæver stemmen og bliver hård i tonen. Den anden bider igen. Begge trækker sig.

Hvordan endte vi der? Og hvad kan man gøre for at undgå det? Og komme videre.

Klogere på kærlighed gennem bevidsthed

Alle par har et mønster, som leder til situationer, hvor kærligheden går lidt i baglås.

Nogle opdager ikke mønsteret, måske fordi den ene samarbejder for meget og glatter ud. Måske fordi begge lader lidt som ingenting og frustrerede tænker: Hvorfor er kærlighed så svær?

Den bedste måde at blive klogere på mønsteret på er gennem bevidsthed og nærvær.

Hør parterapeutens foredrag om, hvordan vi bliver mere forsigtige i vores samvær.

En række Martin Østergaard foredrag:  

Hvorfor er kærlighed så svær?

– hvordan man bliver mere bevidst om det mønster, der findes i alle forhold, og som man kan ændre ved at opdage det og drage bedre omsorg for hinanden, når man støder sammen.

Den lille forskel

 – om de underholdende forskelle på mænd og kvinder og alle andre, der danner par.

Vejen til mandens hjerte

– til kvinder der savner at få mere kærlighed af manden. Til mænd, der gerne vil blive klogere på sig selv og have fat i følelsen af, at man ikke er forkert, men bare anderledes.

Vejen til kvindens hjerte

– til mænd der gerne vil øve sig i at lytte og imødekomme kvindens behov. Til kvinder der vil være klogere på, hvordan de kan forklare deres partner, hvem de er. 

Den sammenbragte familie

– til alle, der lever i eller i nærheden af en sammenbragt familie og har brug for at finde fred med, at det er både en dejlig og kompliceret – ligesom i en kernefamilie.

Personlig udvikling

– hvordan holder jeg fast i mig selv, mine drømme og mine grænser? Er jeg det rigtige sted i livet? Hvordan lever jeg i overensstemmelse med mine behov? 

Bestil et foredrag til dig og dine

Bestil et foredrag til dig og dine venner, dig og dine kolleger, dit hold, din forening.

Det kan foregå hos jer, og det kan foregå i min praksis, Nørrebrogade 40, 2200 København N.

Her er plads til ca. 15 deltagere, og kvarteret er fyldt af hyggelige caféer, spisesteder og barer, når I skal videre.

De største glæder og sorger

En enkelt, halvanden eller to dejlige timer i selskab med andre omkring det, der giver dig eller jer nogle af de største glæder og sorger – samlivet, familielivet, kærligheden.

Med inspiration til at guide sig selv eller andre klogere gennem de svære følelser.

Deltag i foredraget fra starten

Vær forberedt på et foredrag, hvor jeg ikke hele tiden taler, men fra starten inviterer publikum til at deltage ved at stille spørgsmål og fortælle om sig selv – hvis I har lyst. Man kan derfor som publikum komme overraskende tæt på hinanden. Stimulerende og befriende for nogle – lettere intimiderende for andre.

Foredragene er dialog-prægede og ikke topstyrede, men drevet frem af gruppens ønsker og dynamik. 

Hvad koster et foredrag?

Ring eller skriv og fortæl om din idé og hvem, I er. Så finder vi ud af, hvilket foredrag der passer til jer.

Mobil: 50 27 28 28

Mail: mrtnstrgrd@gmail.com

Om foredragsholder Martin Østergaard

Psykoterapeut med speciale i parterapi

Martin Østergaard, f. 1962, er uddannet journalist og har de seneste 25 år haft privat praksis som psykoterapeut med speciale i parterapi, coaching og supervision. Han har skrevet ni bøger om samliv, familieliv og personlig udvikling – fx Vejen til mandens hjerte, Vejen til kvindens hjerte og Kærlig kommunikation i parforholdet. 

 

Kontakt mig

Hvis du har spørgsmål eller vil bestille en tid.

12 + 14 =

Nørrebrogade 40, 3.tv. 2200 København N