Parterapeut Martin Østergaard logo
Parterapeut Martin Østergaard logo

Martin Østergaard

Forlod sit fag for at løse kærlighedskriser

Fra jeg var 20 til 35 år, arbejdede jeg som journalist – uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i Århus. Jeg arbejdede på fx DR og TV2 og skrev artikler til en lang række aviser og magasiner. Jeg var meget glad for mit fag, men blev forelsket i et andet og sprang til rådgivningen.

Jeg blev uddannet for 25 år siden på Institut for Kreativ Psykoterapi med speciale i parterapi og coaching. Jeg er videreuddannet i familieterapi og supervision på Kempler Instituttet. Jeg bliver løbende superviseret af Meriam Al-Erhayem.

Jeg har i de seneste 15 år været medlem af en gruppe kolleger, der mødes en gang om måneden for at dele både private og professionelle udfordringer og vedligeholde vores fagpersonlige udvikling.

Jeg har skrevet i alt ni bøger om mænd, kvinder og samliv og selvbiografiske bøger om kærlighed, familieliv og personlig udvikling.

“Hos dig nåede vi ind til kernen af problemerne på ti minutter, selv om vi har prøvet med fem foregående samtaler."

“Tak for hjælpen, Martin. Kan vi ikke få dig med hjem, så du kan oversætte det, vi siger til hinanden.”

“Du havde en utrolig evne til at læse os. Som om du på forhånd havde været en flue på væggen hjemme hos os.”

Jeg arbejder både med enkeltpersoner, par og familier

Terapi for én

Terapi for én er din samtale med mig om de ting, du har på hjerte. Samtaleformen bliver ofte kaldt individuel terapi.
Læs mere om terapi for én

Parterapi

Parterapi er en samtale mellem dig, din partner og mig så vidt muligt med fokus på ro,  afklaring, nærhed og udvikling.
Læs mere om parterapi

Terapi for flere

Terapi for flere er ofte en samtale mellem forældre og voksne børn, men det kan også være mellem samarbejdspartnere.
Læs mere om terapi for flere

Hvad er min baggrund privat?

Privat levede jeg mine første ni år i en almindelig, dansk kernefamilie fra middelklassen. Min mor var hjemmegående og min far sælger. Mine forældre blev derefter skilt, min storebror flyttede hjemmefra, og de næste ni år levede jeg alene sammen med min mor, og min far kiggede forbi fra tid til anden, når han nu alligevel var på de kanter.

Jeg havde været fars dreng, så jeg savnede ham meget og følte mig underlig som den eneste i klassen med skilte forældre. Heldigvis klarede jeg mig godt fagligt, var både bogligt stærk og kreativ og god til alt, hvad der handlede om kast og højdespring på atletikbanen.

I mesterlære hos min mor

Min mor var en meget levende og følsom kvinde, og hun delte mange af sine tanker og følelser med mig, og det har lagt en stor del af kimen til mit talent for at være meget tæt på mennesker, der har brug for at betro sig om svære følelser og tilstande.

Da jeg var omkring 30 år, fik jeg lyst til at udvikle mig personligt og fagligt som journalist (med speciale i nærgående person-interviews) og tog en terapeutisk uddannelse. Ikke for at praktisere, men for at blive bedre til mit job. Undervejs i uddannelsen fik jeg mange erkendelser om at være alt for flink og eftergivende som kæreste. Jeg fandt ud at, at det er mit mønster at trække mig i stedet for at sige, hvad jeg mener.

Vejen til mandens hjerte er en bestseller

Jeg så pludselig meget tydeligt, hvad der foregik mellem mænd og kvinder. Jeg skrev bogen “Vejen til mandens hjerte” inspireret af alle de nye tanker. Bogen blev en øjeblikkelig bestseller, og i løbet af de næste to år forlod jeg gradvist jobbet som journalist og blev praktiserende terapeut på fuld tid.

Jeg er skilt to gange, og det er jeg ikke stolt af, men det har givet mig nogle dyrt købte erfaringer. Helt ind til benet kender jeg følelsen af smerte og frustration over ikke at kunne løse sine problemer selv eller sammen.Vi mænd hader jo at modtage hjælp udefra. Og da især til følelsesmæssige udfordringer. Dér er kvinder noget bedre til at række ud, når man ikke længere kan klare ærterne selv.

Det er min største fornøjelse professionelt at hjælpe folk med at få genskabt en åben og hjertelig kontakt og en samtale om, hvad der skal ske lige nu og fremadrettet. 

Far til:

  • Asta
  • Rasmus
  • Simon

Om mig:

  • Født 1962
  • Psykoterapeut
  • Forfatter
  • Journalist

Andre former for terapi

Læs mere om:
Telefon-rådgivning

Læs mere om:
Online-rådgivning

Læs mere om:
Mail-rådgivning

Kontakt mig

Hvis du har spørgsmål eller vil bestille en tid.

8 + 4 =

Nørrebrogade 40, 3.tv. 2200 København N