Parterapeut Martin Østergaard logo
Parterapeut Martin Østergaard logo

Hvorfor parterapi?

Hvorfor ikke parterapi? Alle par kan have glæde af parterapi – parterapi er for de mange.

En del par bruger dialogen med mig til at holde fast i den gode tone og det gode samarbejde, de begge ønsker. Kærlighed bliver presset fra mange sider, og parterapi hjælper til at løsne de konflikter og knuder, som opstår. Forskellighed og misforståelser er der masser af, og hvert eneste par skaber et mønster, der er unikt for deres forhold.

Fordi kærligheden er så varm i starten, bliver vi ekstra hårdt ramt, når stemningen pludselig en dag går fra varm til kølig og fra rolig til eksplosiv. Den ene føler sig afvist, og den anden føler sig kritiseret, og så kører karussellen. Lad ikke kærligheden lide for længe.

Parrådgivning gør jer klogere på jeres mønster, så I mere bevidst og kærligt kan arbejde på at håndtere tilbagevendende konflikter.

Hvorfor har man brug for parterapi?

Man har brug for parterapi, fordi der af og til er konflikter, man har svært ved at håndtere sammen trods gentagne forsøg. Man har brug for hjælp fra en udenforstående, når konfliktniveauet er så højt, at man skændes uden at få fat i kernen af konflikten.

Flere par siger efter vores samtale: ’Det var rart, at der var en, som kunne oversætte det, vi sagde til hinanden, så vi forstod det og fik talt sammen – i stedet for at misforstå og skændes’.

Er det farligt at gå i parterapi?

Det er ikke farligt at gå i parterapi, selv om det for mange kræver lidt overvindelse at fortælle en fremmed om deres parforholdsproblemer.

Når den værste blufærdighed har lagt sig, er det oftest en lettelse at dele de svære tanker og følelser med en, der er vant til at tale om knas i kærligheden.

Det kan også være mindre farligt og mere trygt at tale om svære ting i parterapi, fordi man oplever, at der er mindre risiko for, at man kommer op at skændes ukonstruktivt, når begge står under beskyttelse af en terapeut.

Bliver man skilt hos parterapeuten?

Nej, man bliver ikke skilt af at gå i parterapi med mindre, man meget gerne vil, og så får man naturligvis hjælp til at blive skilt på en måde, der så godt som muligt drager omsorg for alle parter.

Mange er så lammede af frygt for skilsmisse, når de kommer i parterapi, at det er svært for dem for alvor at være til stede.

Her er min opgave som parterapeut at hjælpe med at skabe ro, så man kan slippe noget af frygten for at blive skilt og få nemmere ved at finde ind til hinanden. Men det sker faktisk, at par kommer til mig for at få en så god og konfliktfri skilsmisse som muligt.

De fleste kommer dog for at finde ind til kærligheden igen.

Hvordan foregår parterapi?

Parterapi foregår ganske enkelt som en samtale om de problemer, I slås med som par. Jeg starter ofte med at spørge, hvad I har brug for min hjælp til. Nogle par skriver på forhånd noget om deres historie og årsagen til ønsket om parrådgivning. Andre gange ved jeg ikke på forhånd noget om parret, før de begynder at fortælle.

De første minutter bruger man på lige at finde sig til rette, men ret hurtigt bliver de fleste optaget af samtalen og føler sig mere hjemme.

Hvordan bestiller man parterapi?

w

Send en sms

Send en sms til 50 27 28 28 og spørg, om jeg har tid. 

Send en mail

Skriv til mrtnstrgrd@gmail.com og spørg om jeg har tid.

l

Udfyld kontaktformularen

Udfyld kontakt-formularen her på hjemmesiden. Jeg svarer indenfor to døgn.

Leder du efter en anden terapiform?

Læs mere om:
Terapi for én

Læs mere om:
Online-rådgivning

Læs mere om:
Mail-rådgivning

Kontakt mig

Hvis du har spørgsmål eller vil bestille en tid.

11 + 14 =

Nørrebrogade 40, 3.tv. 2200 København N