Parterapeut Martin Østergaard logo
Parterapeut Martin Østergaard logo

Sønner – jagten på fædrene

’Sønner – jagten på fædrene’ handler om forholdet mellem sønner og deres fædre.

Fædre er for mange sønner en mangelvare gennem hele livet. Denne bog efterlyser faderfiguren som positiv, maskulin kraft i både familie- og erhvervsliv.

Hele tiden vokser nye generationer af sønner op med fædre, som har svært ved at finde en passende rolle. Kan en far være selvsikker, handlekraftig og stærk uden at blive fjern og tillukket? Kan han være åben, lydhør og blid uden at blive kuet – af andre mænd, af kvinderne?

Det stærke, beslutsomme og ambitiøse

Også i politik og erhvervsliv tegner sig et billede af en – mandlig – leder, der har problemer med at lade det stærke, beslutsomme og ambitiøse gå hånd i hånd med det nærværende, motiverende og hensynsfulde. Af samme grund anerkender ingen fuldt ud lederens autoritet.

Fraværende på grund af skilsmisse eller arbejde

’Sønner – jagten på fædrene’ er en personlig beretning om jagten på den tabte fader – og faderautoritet. Bogens forfattere har begge oplevet fædre, som har været fraværende på grund af skilsmisse eller karriere.

Igennem bogen er de to sønner på opdagelsesrejse mod det ukendte kontinent: faderen. Undervejs opsøger de mænd, der har været forbilleder og faderfigurer for dem. Og til sidst går de også ombord i deres egne fædre og deres historie.

Skal vi skrive en bog om vores fædre?

’Sønner – jagten på fædrene’ er min første bog, og den blev skrevet på opfordring af og sammen med min gode ven, kollega og medstuderende fra journalisthøjskolen i Århus, Peter Øvig Knudsen. Vi var i starten af trediverne. Peter havde i en periode fulgt med i mine skriverier i diverse kronikker og klummer omkring forholdet til min far, og en dag spurgte han, om vi ikke skulle skrive en bog sammen og forholdet til vores fædre.

Savnet af far skaber mistro i sønnerne

Bogen udkom i 1995 og består af tre dele. Peters historie, min historie og så en del 3, hvor vi har en længere samtale om de savnede fædre. Samtalen handler også om vores følelser af frygt, misundelse og mistro over for andre mænd. Og om at bruge vores fælles fag, journalistikken, til at fylde hullerne i sorgen over savnet af en mere nærværende far i barndommen.

En af bogens pointer er, at vi må være de nærværende faderfigurer privat og professionelt, som vi selv har savnet. Og favne egen svaghed og sårbarhed.

Sådan køber du ‘Sønner – jagten på fædrene’ som e-bog

E-bogen koster kr. 50,- (inkl. moms)

Vil du gerne købe bogen som papirbog, kan du finde den brugt på nettet

1. Betal med MobilPay

Send betaling til MobilPay: 34137

2. Send en mail eller sms

Skriv til mrtnstrgrd@gmail.com eller 50 27 28 28 med info om dit køb. 

3. Du modtager e-bogen

Du får tilsendt download-link og bogkode hurtigst muligt.

Her er et uddrag fra ’Sønner – jagten på fædrene’:

“’Kurt Hansen var min engelsklærer. Kurt Hansen var lyshåret og sommerbrun med rødsprængte kinder, og han gik i blå cowboybukser og ternet skjorte med oprullede ærmer. Han var mere glad og barsk end de andre lærere og sagde ligeud, at han gad fandeme ikke tage med til en elevfest, vi havde arrangeret, fordi det gik ud over hans fritid. Kurt trak sine grænser knivskarpt og virkede alligevel, som om han kunne bevæges.
Jeg sagde aldrig til nogen, at jeg drømte om Kurt Hansen som min far. Jeg brugte lang tid på at fantasere om ham og min mor sammen, og når han var i nærheden, blev jeg ude af mig selv af generthed. Min egen far var jeg blevet skilt fra som ni-årig og så ham kun sjældent.”

Min engelsklærer var min drømmefar

Kurt Hansen havde den helt rigtige alder – den samme som min mors, et perfekt par, og Kurts kone var sikkert lidt kedelig og grå, en overkommelig forhindring, når først han havde set min fantastiske mor.
Jeg beundrede min engelsklærer og var vild med engelsk. Han var en gud, en mand, et forbillede. Som voksen håber jeg stadig på, at han dengang har set på mig og tænkt, ’Han bor alene med sin mor og savner sikkert en far, jeg må passe på ham’.

En del opmærksomhed i pressen

’Sønner – jagten på fædrene’ fik en del opmærksomhed i pressen, og bogen fik en godt salg. Jeg var gået i gang med en uddannelse som psykoterapeut og havde fået godt hul på at forholde mig til min lidt brogede opvækst. Så jeg var mere end parat til at tage næste skridt og skrive en bog om forholdet til min mor. Jeg spurgte Peter, om han havde lyst til at være med til at skrive en bog om vores mødre, men det var han ikke helt frisk på. Til gengæld skrev han forord til min bog om forholdet til min mor, Mor er den bedste.

Da Peters Øvig Knudsens mor døde i 2016, besluttede han sig for at skrive en bog om sit forhold til hende. Det blev til bogen ’Min mor var besat’, der er hårrejsende som en krimi og samtidig et stykke danmarkshistorie om hjemmegående mødre i tresserne.

Har du brug for at tale om et svært forhold?

Psykoterapeut med speciale i parterapi

Har du levet i eller lever du i et forhold, der smerter og forvirrer dig og har du brug for at vende dine tanker om relationen med en udenforstående, er du altid velkommen til at få min vurdering.

En almindelig måde foregår gennem mail-rådgivning, hvor du skriftligt kan beskrive forholdet, hvorefter jeg svarer dig, hvad jeg tænker, og vi har en kort, skriftlig dialog om, hvad du kan stille op for at komme så godt som muligt videre.

Du kan også få rådgivning online eller ved en personlig samtale i min praksis.

Læs mere om:
Parterapi

Læs mere om:
Terapi for én

Læs mere om:
Mail-rådgivning

Kontakt mig

Hvis du har spørgsmål eller vil bestille en tid.

15 + 5 =

Nørrebrogade 40, 3.tv. 2200 København N