Parterapeut Martin Østergaard logo
Parterapeut Martin Østergaard logo

Hvordan finder jeg den rette

Hvordan finder jeg den rette

’Hvordan finder jeg den rette?’, spørger en kvinde, der gerne vil have en kæreste. Hun har været single i fire år efter et destruktivt forhold. Hun kan sagtens møde mænd og tale med dem, men så kommer hun ikke rigtig længere. ’Hvad gør jeg for at komme videre og finde den rette?’

Det tager tid

Jeg tænker: Gør hun egentlig ikke det rigtige? Hun har holdt fri fra faste forhold i fire år for at komme sig. Godt nok ufrivilligt. Men der er sikkert gode grunde til, at hun ikke er gået videre i forhold til at få en kæreste. Det tager tid at komme sig og blive parat igen.

Hvem passer til mig

Det er svært at finde den rigtige kæreste. Det er ligesom at finde en nål i en høstak at finde en, der passer til ens behov. Det kan godt være, at der er gensidig interesse. Men kan man bevæge sig fra den første fascination til at kalde sig kærester? Mange forhold bliver ikke til mere end en flirt.

Vil ikke begå samme fejl

Og kommer man fra et smertefuldt forhold, kan det ofte skygge for et nyt forhold. Man kan være mere skeptisk og have mindre tålmodighed. Man vil ofte være bekymret for at komme til at begå samme fejl og ende i samme situation som i det destruktive forhold.

Tryghedsforholdet

Mange vælger et forhold, hvor de bare er meget glade for kæresten og har tryghed i fokus for at komme sig over et kompliceret brud med en eks. Når de er tanket op med ro og selvtillid, er de klar til at elske igen. Måske den man nu er sammen med. Måske bryder man ud af tryghedsforholdet for at søge en ny kærlighed.

Hold pause fra søgningen

At finde en kæreste kan være en prøvelse for tålmodigheden. Det er tilladt at give op indimellem. Det kan være nødvendigt at fokusere væk fra ønsket om en kæreste, så det ikke fylder for meget. Og når man så er parat, kan man begynde at spørge sig selv igen: Hvordan finder jeg den rette?

Hvordan finder jeg kæreste

Og hvad med nogle gode råd fra parterapeuten til at finde en kæreste? Tjo… jeg tjekkede lige, hvad man finder, når man googler ’Hvordan finder jeg en kæreste’. For det første dukker der et væld af datingsider op. Derefter en masse gode råd fra andre terapeuter. Der er virkelig mange råd. Man bliver helt svedt.

Det bedste råd

Mit bedste råd er, at du skal være dig selv og prøve med det, der føles naturligt for dig. Og hvis du bliver unødigt stresset af jagten, så drop den i en periode og gør noget andet. Og hvis du har lyst til at drøfte emnet med nogen, der ikke er venner eller veninder, er du altid velkommen. Det første skridt mod en kæreste kan nogle gange være at få en mere bekræftende dialog med dig selv – gennem samtalen med en terapeut eller en anden form for rådgiver.

 

Du er altid velkommen i min praksis her på Nørrebro. Du kan også få en rådgivning på mail, telefon eller online med ret kort varsel.

Bonus: Her er link til et indlæg i bloggen kvinderudenfilter.dk. Indlægget kommer fra en kvinde, der er skamfuld over ikke at have en kæreste. Ja, hun har faktisk ikke haft nogen endnu.

 

Skrevet af: Martin

3. maj 2023

Måske kan du også lide….

Hvordan tiltrækker man en mand

Hvordan tiltrækker man en mand

Hvordan tiltrækker man en mand? Min første tanke er, at det afhænger meget af, hvilken mand der er tale om. Min anden...

Hvorfor er mænd utro

Hvorfor er mænd utro

Hvorfor er mænd utro? Jeg må indrømme, at jeg trods 25 års erfaring stadig ikke kan forklare det. Og faktisk kan mange...