Parterapeut Martin Østergaard logo
Parterapeut Martin Østergaard logo

Flirt på jobbet

Flirt på jobbet

Flirt på jobbet er naturligt, når man hver dag arbejder sammen og går tæt op og ned af hinanden. Nogle gange er man tættere på kollegaer end på ens partner og familie. Og arbejdspladser fokuserer også stadig mere på at skabe tryghed som i en familie.

Han kigger på mig

En kvinde spørger, hvordan hun skal forholde sig til, at en mand kigger meget på hende på jobbet. De arbejder ikke i samme afdeling, men nogle gange er de i samme lokale, og ser han meget intenst på hende. De har ikke talt sammen, men det sker igen og igen, at han stirrer.

Afhængig af flirt

Hun er single og ved, at det er han også. Hun er ikke helt parat til et forhold, men omvendt næres hun af hans opmærksomhed. Ikke at hun er specielt interesseret i ham … men så alligevel. På kort tid bliver hun nærmest afhængig af opmærksomheden, selv om hun synes, at det er fjollet med flirt på jobbet. Og hun bliver også lidt irriteret over, at han bare kigger uden at sige noget.

Småforelsket er naturligt

Min gamle læremester sagde altid, at det er meget almindeligt at blive fascineret af andre mennesker et par gange om året. Sådan lidt småforelsket. Og at de fleste aldrig gør mere ved det. Eller siger noget om det til nogen. Jo, måske til en fortrolig ven. Flirt på jobbet er bare et udtryk for, at vi er levende mennesker og lader os bevæge af den gode energi mennesker imellem.

Tiltrækning er tabu

Men de færreste vil bryde sig om at vide, at deres kæreste, hustru eller mand for tiden føler sig tiltrukket af en kollega eller pædagogmedhjælperen i børnenes integrerede institution. Og at man bare skal tage det roligt, fordi det går over igen om et par måneder. At tænde på nære relationer eller en kollega på jobbet er bare tabu.

Bevare livsgnisten

Og der er jo mange langvarige og lykkelige forhold, der er startet med en flirt eller en følelse af, at der var noget helt særligt på spil. Så selv om fascination er naturlig og uskyldig, er det også en potentielt stærkt forandrende livskraft. Er man i det rigtige forhold, kan man lade det smitte af der. Er man i det forkerte, kan det være tid til et brud. Og lever man med kærlighed, men uden lysten til at flå tøjet af ens partner, kan man gennem flirten have kontakt med den gnist, der træder lidt i baggrunden i langvarige forhold.

Flirt med tilværelsen

Måske er god livskvalitet at flirte med tilværelsen. At glædes over det, der tiltrækker en og lade glæden gennemstrømme kroppen og sjælen og samværet med andre. Man kan lade glæden smitte af på omgivelserne. Bruge den til at være mere nysgerrig, åben og varm over for den partner, man har lidt forudindtagede holdninger til.

Flirt med kønsfæller

Der kan også være god energi i at føle sig tiltrukket af kønsfæller på jobbet. Ikke fordi de er tiltrækkende i klassisk forstand, men fordi de er kloge, sjove, kreative, stabile, erfarne kolleger. Altså med en mindre erotisk og mere medmenneskelig flirt, fordi kollegerne er gode at arbejde sammen med og får ens arbejdsglæde til at stige. Man kan sagtens blive høj af at have god, fælles energi i et team, der løser en opgave sammen. High fives til alle – som om man lige havde vundet en fodboldkamp sammen.

Risikoen ved fascination

Så længe vi lever, at det naturligt at blive fascineret af andre. Oftest handler vores interesse i hinanden i job-sammenhænge om samtale, meningsudveksling, samvær, samarbejde og dygtiggørelse. Vi spejler os i hinanden for at lære både os selv og livet bedre at kende. Og nogle gange fører fascinationen til forelskelse og kærlighed. Det er en risiko, der følger med jobbet.

Brug for en snak

Du er altid velkommen til at tale med mig om flirt og relationer til kolleger, hvis det er svært at dele med venner. I er også velkomne til som par at tale med mig, hvis der er opstået uro i jeres forhold på grund af en kollega. Endelig er der også mulighed for samtale eller kontakt med mig på telefon eller mail, hvis det er mest oplagt.

 

Bonus: Her er en artikel om flirt og kærlighed på arbejdspladsen fra Akademikerbladet.

 

 

Skrevet af: Martin

30. maj 2023

Måske kan du også lide….