Terapi for én

Hvad kan jeg få hjælp til i terapi for én?

Når det handler om terapi for én person, kan du få hjælp til mange ting hos mig. Vi kan tale om alt muligt mellem himmel og jord, men ofte er udgangspunktet kærlighedsliv, samliv, arbejdsliv og personlig udvikling. Undervejs i samtalerne kan du have spørgsmål som:

Hvordan bliver jeg mere glad?
Hvorfor er jeg så ked af det i vores forhold?
Er det normalt at føle sig forkert?
Hvorfor har jeg mistet lysten?
Hvordan får jeg nærheden til min kæreste tilbage?
Er min kæreste utro?
Hvorfor føler jeg tit uro?
Hvorfor stresser jeg?
Hvordan siger jeg fra over for min chef?
Hvorfor vil min kæreste ikke tale om vores problemer?
Har vores forhold en chance?
Er min kæreste narcissist?
Hvordan bliver vi enige om barn nummer 3?
Hvorfor bliver jeg sur, når min kærestes børn er hos os?
Min mand er i krise. Hvordan hjælper jeg ham?

Terapi for én person kaldes af os terapeuter ofte for individuel terapi.

Hvad er individuel terapi eller terapi for én?

Individuel terapi er en samtale med en terapeut om dig og de ting, du har på hjerte. Hos mig handler mange samtaler om noget, der er svært i forhold til kæreste, familie eller arbejde. Individuel terapi minder i bedste fald om en samtale med en god ven, men med den forskel, at du ikke behøver at være flink og spørge til terapeuten. Jeg vil nok også for mit vedkommende bore i nogle ting, som en god ven ville springe høfligt hen over. Jeg er ikke bleg for at sige min mening, hvis samtalen lægger op til det, men det meste af tiden er jeg lyttende og spørgende.

Virker individuel terapi?

Ja, individuel terapi er ret effektivt til at skabe en indre lettelse, når man får talt om problemer, der gør ondt i hjertet og maven. De fleste tænker ikke over, at de får en bedre og dybere dialog med sig selv gennem en samtale med en anden. Det kan være en stor lettelse at tale med en udenforstående. Når man får luftet sine spekulationerne, trækker man vejret bedre. Hele ens indre system er mere roligt efter samtalen, og man får mere energi.

Hvem skal jeg tale med, når livet gør ondt?

Det er godt at tale med en terapeut om problemer, der er svære at dele med de nærmeste. Terapi for én er dit fristed. Det er meget almindeligt trods en lydhør familie og gode venner at føle sig alene, når man støder ind i svære spørgsmål og problemstillinger. Man har måske ikke lyst til at belaste de nærmeste eller gøre dem bekymrede. Måske har de allerede længe lyttet til en, og man har dårlig samvittighed over at blive ved at tale om det samme. Mange brænder lidt inde med ubehaget og tænker: Nu må jeg også tage mig sammen og komme videre. Så let er det bare ikke.

Har du brug for at hjælpe dig selv, inden du rækker ud efter hjælp, er her et link til ‘Det mentale motionscenter’ hos Psykiatrifonden, hvor en række øvelser kan hjælpe dig med at styrke din mentale sundhed.

Hvorfor skal man tale med en terapeut?

Det er godt at tale med en terapeut, fordi terapeuten på grund af sin erfaring kan løfte samtalen om noget tungt og smerteligt til noget, der er lettere at bære. Svære samtaler indeholder sjovt nok ofte ret megen humor, varme og optimisme. Samtalen kan være nok så alvorlig, og pludselig kommer der sort humor ud af munden på den, som ellers har et godt greb i boksen med Kleenex. Et menneskeliv rummer mange modsatrettede følelser, og midt i de værste kriser dukker ofte de største, varmeste og skøreste ressourcer frem. Og det giver god energi til at komme et skridt videre.

Kan man få tilskud til terapi?

Hos mig kan du få rabat på individuel terapi, hvis du er studerende eller arbejdsløs. Der er gratis gensidig rådgivning i min brevkasse, hvor man kan beskrive sit problem og gå i dialog med andre om deres problemer.

Hvad koster det at gå i terapi?

Hos mig koster individuel terapi kr. 1000 for en time og kr. 1400 for halvanden. Fra kl. 17.00 stiger prisen til kr. 1200 for en time og kr. 1600 for halvanden time. Du kan se priserne på mine øvrige ydelser her.

Hvordan bestiller man tid?

Du kan bestille tid til individuel terapi ved at udfylde kontaktformularen på forsiden af min hjemmeside. Du kan også skrive en sms til mig på 50272828 eller en mail på mrtnstrgrd@gmail.com.