Vicevært meditation

September

Ah, vidunderlige morgenmeditation, som for mit vedkommende består i at træde ind i mit job som fritids-vicevært for vores lille andelsboligforening med to opgange og 15 andele. Jeg går rundt og fejer på hovedtrapper og bagtrapper og samler cigaretskod op på Nørrebrogade foran vores opgange og erhvervslejemålene.

Aahh, det er dejligt. Hovedet og alle tankerne bliver lige skruet af og fra, og så banker jeg måtterne på forsiden og bagsiden og giver dem lidt med kostehårene, så de er rene igen og piller de ting væk med fingrene, som ikke vil slippe af sig selv. Andre hader at gøre rent. Jeg får fred i sjælen. Måske også fordi jeg får penge for det. Lidt betaling som fortjent. Og så slipper vi for, at der kommer fremmede, som ikke føler for vores opgange og sjasker rundt med en spand med noget vand i. Folk som ikke løbende lige kan samle de ting op i trappeopgangene, som falder til gulvet i løbet af dagen. Eller fjerne de ødelagte nedfaldsæbler på græsplænen i gården.

Dejligt at gå og nusse lidt og tænke, at så ser der også fint ud, når mine gæster kommer for at tale med mig senere på formiddagen.