Unge kvinder i forhold har ikke så megen sex

Blev interviewet af Elle forleden om unge kvinders manglende lyst til sex, når de lever i et fast forhold. Jeg måtte indrømme, at det kendte jeg ikke noget til, men journalisten kunne referere en canadisk undersøgelse, som viser, at mange unge kvinder i forhold ikke har så megen sex.

Jeg gættede på, at det måske handlede om, at i mange forhold kan kvinden miste noget af tændingen på manden, fordi hun synes, at hun er den, der har bukserne på og derfor savner at mærke igen, at han er “manden”, og hun er “kvinden”. Men journalisten havde faktisk et forslag til en meget bedre forklaring. Nemlig at de unge kvinder har meget høje krav til sig selv.

Den var jeg straks med på og bekræftede, at et meget højt indre forventningspres rettet mod en selv (og alt muligt andet) kan være med til at virke som et turn off, fordi man hele tiden ikke synes, at man lever op til sine egne forestillinger om, hvordan ens liv skal være. Og unge kvinder er jo i de seneste mange år blevet opdraget som drenge – til at være selvbevidste og ikke stå tilbage for nogen, især ikke en mand og vide med sig selv, at i alle sammenhænge er målsætningen “the sky is the limit”.

Og for at have lyst til sex skal man jo føle, at man er sig selv… og findes i sin egen krop og ikke bare i sit hoved. Så hvis man ikke synes, at man er en god nok datter, kæreste, studerende, ansat, veninde eller babe og synes, at man går i det forkerte tøj, og håret er helt forkert, så kan det jo godt gå ud over lysten til sex til en kæreste, som man i øvrigt også synes er imperfekt på mange områder, men som man omvendt også har lidt ondt af, fordi han skal leve med alle sin kærestes småneurotiske forestillinger om, hvordan alting skal være og ikke være.

Hvad synes du? Passer det, at unge kvinder i forhold ikke har så megen sex? Eller gælder det kun for nogle? Og hvis det passer, hvad mener du så er årsagen? Kender du fx selv til følelsen af sexlivet går lidt i glemmebogen?

Har unge kvinder i forhold ikke så megen sex længere?