Unge kvinder i forhold har ikke så megen sex

Blev interviewet af Elle forleden om unge kvinders manglende lyst til sex, når de lever i et fast forhold. Jeg måtte indrømme, at det kendte jeg ikke noget til, men journalisten kunne referere en canadisk undersøgelse, som viser, at mange unge kvinder i forhold ikke har så megen sex.

Jeg gættede på, at det måske handlede om, at i mange forhold kan kvinden miste noget af tændingen på manden, fordi hun synes, at hun er den, der har bukserne på og derfor savner at mærke igen, at han er “manden”, og hun er “kvinden”. Men journalisten havde faktisk et forslag til en meget bedre forklaring. Nemlig at de unge kvinder har meget høje krav til sig selv.

Den var jeg straks med på og bekræftede, at et meget højt indre forventningspres rettet mod en selv (og alt muligt andet) kan være med til at virke som et turn off, fordi man hele tiden ikke synes, at man lever op til sine egne forestillinger om, hvordan ens liv skal være. Og unge kvinder er jo i de seneste mange år blevet opdraget som drenge – til at være selvbevidste og ikke stå tilbage for nogen, især ikke en mand og vide med sig selv, at i alle sammenhænge er målsætningen “the sky is the limit”.

Og for at have lyst til sex skal man jo føle, at man er sig selv… og findes i sin egen krop og ikke bare i sit hoved. Så hvis man ikke synes, at man er en god nok datter, kæreste, studerende, ansat, veninde eller babe og synes, at man går i det forkerte tøj, og håret er helt forkert, så kan det jo godt gå ud over lysten til sex til en kæreste, som man i øvrigt også synes er imperfekt på mange områder, men som man omvendt også har lidt ondt af, fordi han skal leve med alle sin kærestes småneurotiske forestillinger om, hvordan alting skal være og ikke være.

Hvad synes du? Passer det, at unge kvinder i forhold ikke har så megen sex? Eller gælder det kun for nogle? Og hvis det passer, hvad mener du så er årsagen? Kender du fx selv til følelsen af sexlivet går lidt i glemmebogen?

Har unge kvinder i forhold ikke så megen sex længere?

One thought on “Unge kvinder i forhold har ikke så megen sex

 1. Jeg er virkelig glad for at jeg faldt over din blog. Gode indlæg, som giver mig stof til eftertanke. TAK. 🙂

  Vi hører tit om kvinder der har manglende sex lyst i deres parforhold og jeg kender også en del der har det således. Jeg hører under de kvinder med en sprudlende sex lyst i mit parforhold og synes det er utroligt vigtigt, jeg har aldrig prøvet, at ikke ha lyst til sex med min kæreste, hvilket jeg selv nogen gange godt kan reflektere lidt over om det er underligt, altså underligt at altid have lyst. Jeg står i den grøft som sikkert flest mænd står i, “ens kæreste har manglende sex lyst” og øv øv øv, hvor er der frustrerende….. Jeg synes derfor sjældent at vi høre så meget om mænd som har manglende sex lyst, måske fordi der er færre af dem end af kvinderen, jeg ved det ikke, men jeg ved at der også er mænd der har det sådan.

  Situationen er rigtig svær og det er den sikkert for begge parter.
  Jeg selv kommer tit til at føle og eller blive bekymret over om det har noget med mig at gøre, selvom det ikke har det.

  Jeg tror som oftes at det handler om personen selv og hvis ikke, så handler det om at få sagt det til sin partner hurtigst muligt, da vi skal huske at vi ikke kan forvente at den anden kan tankelæse, hvad problemet er. Sikkert nemmere sagt end gjort men vigtig.

  Det er sandt det du skriver, at der er så mange ting individet skal leve op til, tage stilling til og forventningerne bliver større. Perfektionisme og kontrol og frygten for at slippe kontrollen. Arbejdsliv, børn mv. Stress, afhængighed og depression. Det er hvad jeg tænker der kan nedsætte sexlysten hos både mænd og kvinder!!

  Jeg synes det er utrolig vigtig at tage fat på grunden til den manglende lyst, da det i længden er nedbrydende for begge parter og man kan hurtigt komme til at kører fast i mønstre, hvor afstanden bliver større og derfor bliver vanskeligere at ændre.

  Det var lige hvad der kom ud af dit indlæg for mig. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.