Til minde om Erik og Stefan

World AIDS Day logo_630x360

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som 18-årig, nybagt student fik jeg sommerferiejob i turistinformationen på den første rasteplads på motorvejen fra Tyskland ind i Danmark. En af de andre ansatte var Erik. Han var et par år ældre end mig og gik på Tandlægehøjskolen i København. Og så var han bøsse. Uden at lægge skjul på det. Og det var skønt, for jeg var selv sådan en atypisk, ung mand, der elskede at tale om følelser, kærlighed og romantik. Og det kunne jeg med Erik.

Når vi ikke var på arbejde, boede vi til leje hos hver sin parcelhusfamilie i Padborg. I løbet af sommeren fik Erik besøg af sin kæreste, Stefan. De gav den gas seksuelt i gæsteværelset og blev smidt ud af Eriks parcelhusfamilie. Efter sommerferien flyttede jeg hjemmefra og til København, og som helt ny i byen blev jeg tit inviteret hjem til Erik og Stefan. Først på Vesterbro og siden i Møllegade lige rundt om hjørnet i forhold til, hvor vi bor i dag. 

Jeg kom på Journalisthøjskolen, og Erik og jeg gled lidt fra hinanden, men vi sås stadig fra tid til anden. Da jeg kom tilbage til København, havde Erik fundet en ny kæreste, Hans. Og på ny blev jeg inviteret indenfor til masser af hjertevarme. Denne gang i Westend på Vesterbro. Men Erik var blevet syg af en ny sygdom, som alle talte om. Og man kunne ikke helbredes.

På forunderlig vis gjorde sygdommen Erik mere livsglad. Før var han positiv og kæk med tendens til at være skarp over for stort og småt. Nu var alle forbehold blæst væk, og hans vibrerende glæde løftede mit humør. Stefan var desværre også blevet syg. Og efter få år døde både Stefan og Erik. De første mænd, der bød mig varmt velkommen i den by, jeg stort set har boet i lige siden. Jeg savner stadig den åbenhed, vi delte. Og ærgrer mig over, at jeg ikke kunne finde ud af at besøge Erik i hans sidste måneder.

Jeg vil gerne mindes Erik og Stefan, og det gør jeg ved at sætte mig selv og et af mine foredrag ”Den lille forskel” til salg på en auktion på lauritz.com i anledning af World AIDS Day. Pengene går til at støtte AIDS-Fondets mange aktiviteter – fx patientstøtte. Du kan læse mere om World AIDS Day her