Skilsmissebørn skades af forældres skyldfølelse

Der kører et tema flere steder for tiden omkring skilsmissebørn og de negative konsekvenser af skilsmisse. Jeg så indslag i nyhederne og Aftenshowet i går og har fuld forståelse for det livslange tab, det er at være barn af skilte forældre. Jeg er det selv, skilsmissebarn. Og jeg har selv børn, der har oplevet skilsmisse. Og jeg synes, at det er en meget velkommen debat. Og at det vil være glimrende at forske mere i effekterne af skilsmisse.

Når det så er sagt, så synes jeg også, det er vigtigt at sige til alle jer, der er blevet skilt eller overvejer at blive skilt, at der ikke er grund til at rende rundt med et møllehjul af skyld om halsen. Mindst af alt har børnene brug for deres forældres dårlige samvittighed. Så… selv om det er noget lort at blive skilt. Så løft hovedet og glæd jer over alle fordelene ved at blive skilt. Og find fred med, at du valgte at blive skilt. Eller at du modvilligt blev tvunget gennem en skilsmisse.

Jeg synes, at det er super, at Kristendemokraterne kommer på banen med korset i lædersnor om halsen og kommunale penge til parterapi. Det er skønt og et rigtig godt initiativ. Men fri mig fra at vi skal til at gå rundt og føle, at arvesynden banker på, hvis vi ikke kan blive sammen, men må skilles.

Mit ønske er at lette folks dårlige samvittighed og skyldfølelse over for skilsmissen. Ikke mindst fordi forældre tynget at skyld ikke gør skilsmissen og årene derefter lettere for børnene – tværtimod.

Så op med hovedet!