Skal jeg kontakte ham eller holde afstand?

Det er lige før jeg nogle gange fortryder, at jeg har skrevet bøger, hvor jeg rådgiver kvinder  til at holde igen og lade manden være jægeren og tage initiativet i starten af et nyt forhold. Så hun ikke kvæler ham og fratager ham initiativet. For der er mange, der tager rådene alt for bogstaveligt og ikke læser det, der også står.

Det er nemlig ikke altid, at det er en god idé at holde igen, være passiv og afventende og give manden mulighed for at mærke sig selv og sin lyst til af forføre. For eksempel er det ikke nogen god idé, hvis man synes, at det virker alt for unaturligt for en at slå krølle på sig selv for at holde igen og lade være med at skrive. Og det er heller ikke nogen god idé, hvis man har fat i en mand, som netop tænder på, at det er kvinden, der tager initiativet.

Så… ingen regler uden undtagelser.

Det er selvfølgelig sund fornuft, at man ikke skal drukne en mand i sms-beskeder om, hvor fantastisk man synes, han er, og hvor godt første date gik, og hvor meget man har tænkt på ham siden, man forlod hinanden for 17 minutter siden, og hvor meget man glæder sig til at blive inviteret ud igen og hvilke steder, man synes, at det ville være rart at blive inviteret hen. Og at man også er taknemmelig for, at han virker seriøs og ikke bare er en charlatan, og at det er dejligt, at han ikke helt udelukker tanken om børn i fremtiden eller tanken om at flytte ud i lidt mere grønne omgivelser for at få mere plads til et par børn og en labrador eller golden retriever.

Der er grænser for, hvor needy-greedy man skal være.

Men vi lever i 2013, og der er masser af plads til, at man som kvinde kan gøre, som man har lyst til. Og hvis det fungerer fint for en at tage initiativ, så skal man bare fortsætte med at give den gas.

Og hvis man pludselig møder en mand, man ikke kan greje, men er meget glad for, ja faktisk helt vild med, og man pludselig bliver totalt handlingslammet og ikke ved, om man skal holde igen eller køre frem … så skriv til mig, eller ring eller send en sms. Livet er jo så tilpas herligt specifikt, at to forhold ikke ligner hinanden. Og den bedste strategi er nogle gange at have flere sideløbende strategier.

Men frem for alt er det vigtigt at slappe af og være sig selv. Og ikke bruge alt for megen energi på at prøve at regne den ud.

 

Her er et foto af hele omslaget (flapper, bagside, ryg og forside) på min bog "Flere veje til mandens hjerte", som udkom i 2008
Her er et foto af hele omslaget (flapper, bagside, ryg og forside) på min bog “Flere veje til mandens hjerte”, som udkom i 2008