Sådan åbner du en lukket mand

Mange kvinder oplever, at manden er meget på i starten af forholdet, men senere, når han er mere sikker på kvindens kærlighed, skruer han ned for blusset og bliver

Hvordan åbner man en mand, der er blevet reserveret og har svært ved at vise sin kærlighed og sit engagement?

reserveret og indelukket.

(Og det skal siges, at der også er mange mænd, der oplever det samme med kvinder. At jo mere han åbner sig, jo mere lukker hun i.)

Mange mændene har også problemer med nærhed og får stadig mere travlt med at skulle alt muligt andet og arrangere alt muligt i den periode, hvor man har tid til at være sammen. De fleste kvinder rykker tættere på manden fysisk og psykisk for at genetablere forbindelsen og lider under, at det ikke lykkes. Han holder afstand. Og så begynder hun måske at skrive flere og mere kærlige beskeder eller mails i håbet om at få det samme retur. Eller bliver mere varm og bekræftende verbalt og fysisk for at tiltrække ham og få ham til at give det samme igen.

Hvis det ikke virker, og manden bare lukker mere i, er her en strategi.

Strategien hedder “Lad være!”

Lad være at ringe. Ring kun tilbage, hvis han har ringet.
Lad være at planlægge noget med ham. Planlæg kun hvis initiativet kommer fra ham.
Lad være at holde din fritid åben. Lav arrangementer med veninder og sørg for at være væk uden altid at orientere ham om, hvor du er.
Lad være at sende mails, med mindre han sender en. Og skriv altid kortere end han har gjort.
Send ingen sms, før han har sendt en. Og gør den kortere end hans.
Sig ingen søde ord, men vær venlig. Og bekræft ham kun hvis han siger noget sødt, og det skal være lidt mindre sødt, men ikke påfaldende.
Lad være med at røre ham, men gengæld hans kærtegn, hvis han kærtegner dig. Stop hvis han stopper.
Lad være… lad være… lad være.

Formålet med denne metode er at spejle ham og give ham hans egen medicin. Ofte vil lukkede personer reagere positivt på mindre varme og imødekommendehed, færre ord, berøringer, kontaktforsøg og kærlighedserklæringer. Afstanden åbner dem. Nærheden kvæler dem.

Mens du afprøver strategien, kan du overveje, om du har lyst til at være kæreste med en mand, der har problemer med nærhed og er relativt lukket og måske i højere grad søger spænding og intensitet og forelskelse og gang i den end end et varigt forhold.

Du er ikke for alvor hans kæreste, før du holder op med at give ham det, du gerne selv vil have. Først ved at give ham det, han gerne vil have – lukkethed – lukker han op og er åben over for dig.

Det virker det skidt, men rigtig åben og for alvor involveret bliver han muligvis aldrig. Nogle vil altid gå efter suset og det uforpligtende. Kun angsten for at miste virker motiverende. Andre reagerer meget positivt på pludselig at opleve, at kvinden prioriterer sig selv og ikke har travlt med at ville være sammen med eller være efter ham med bebrejdelser.

Prøv det selv. Prøv at lade være… og få mere kærlighed.