Så er bogen ved at være færdig

Puha, jeg er netop i går aftes blevet færdig med anden gennemskrivning af min ny bog. Nu mangler der kun forord og efterskrift.  Jeg er helt blæst efter at have siddet i ugevis og arbejdet i et rush fra morgen til aften, når der ikke lige var klienter eller andre ting at se til.

Bogen handler om en selvhjælpsbogsforfatter, mig selv, der har svært ved at at hjælpe sig selv. Jeg ville gerne skrive en bog, der handlede om at vende negative tanker til positive, men jeg syntes, at jeg skyldte mine læsere selv at have styr på det, jeg ville gøre mig klog på og ville fortælle andre, hvordan de skulle gribe an. Derfor besluttede jeg mig for at bruge et år på at skrive mine negative tanker ned og arbejde på at blive klogere på, hvor de kommer fra, og hvordan de kan vendes til noget mere konstruktivt, som får humøret til at stige.

Bogen er skrevet mellem 3. august 2010 og 2. august 2011. Siden har jeg brugt tiden på at skrive alle de håndskrevne notater ind i et word-dokument, læse igennem og skære fra og lægge til og læse igennem igen og skære mere fra. Hele bogen startede med at være på 550 sider, som nu er redigeret ned til 332 sider.

Egentlig startede processen endnu længere tilbage, da jeg for fire år siden besluttede mig for at ville skrive en krimi – eller nærmere en thriller. Min præstationsangst og perfektionisme fik mig til at gå helt i skrivekrampe og baglås, og i stedet begyndte jeg først at male en række store abstrakte malerier og derefter at skrive dagbog om mine udfordringer med at skrive… og mine personlige udfordringer i det hele taget.

Når jeg skrev dagbog, var det ekstremt lystfyldt og befriende. Pludselig var der hul igennem til mig selv og min personlighed og alle mine følelser, og det var meget nemt at skrive. Fx fordi jeg pludselig også kunne komme til at skrive om de forhindringer min hjerne lagde for mig selv.

Derfra var der ikke langt til at gøre dagbogen til en bog og tanken om at følge mig selv nøje i et år, så alle kunne få lejlighed til at se, hvor lidt en “ekspert” selv har styr på de ting, som han hjælper andre med at få styr på. It takes one to know one.

Og glæden ved projektet med dagbogen smittede positivt af på thrilleren, som dog blev overhalet indenom, så det nu er dagbogen som er først færdig. Eller næsten færdig. Der skal skrives et forord og en efterskrift, og så skal den afsted til mit forlag, Lindhardt og Ringhof, hvor min redaktør forhåbentlig tager godt imod den. Arbejdstitlen på bogen er “Lige nu har jeg det godt”.

Og derefter kaster jeg mig over thrilleren igen. Den mangler at få skrevet en slutning, og så skal der et par gennemskrivninger til, og så er den forhåbentlig færdig om et lille års tid.