Min mand vil ikke have flere børn!

voresbrn-12-2013
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som "Familieterapeuten" i Magasinet Vores Børn svarer jeg i denne måned på et spørgsmål om, hvad man kan gøre, når man gerne vil have flere børn med sin mand.

Her kommer både spørgsmål og svar:

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 39 år, og mit indre ur er begyndt at tikke igen. Vi har tre vidunderlige drenge på 3, 5 og 7 år. Jeg har snakket meget med min mand om, at jeg gerne ville have en til, og vi har joket med, at hvis vi vinder en million, så gør vi det. Nu begynder det at gøre ondt, når jeg ser andre gravide og mødre med barnevogn. Min mand ville ikke have flere, efter vi fik den sidste, da vi ikke har plads og råd, siger han, men han vil heller ikke steriliseres. For mig lyder det jo lidt, som om han ikke er sikker!
Oven i det hele er vi først lige begyndt at have et sexliv sammen, da jeg havde mistet lysten, men har genfundet den igen. Derfor er jeg bange for, at overskuddet i sengen forsvinder igen, hvis vi skulle blive forældre igen.
Mit problem er, at jeg ikke føler mig parat til, at der ikke skal komme flere børn, selv om jeg er så glad for, hvordan det er nu: Drengene kan alt selv, og vi har det så godt. Til gengæld kan jeg mærke, at jeg har mere af mig selv at give af. Hvad vil du råde os til? Jeg glæder mig til at læse dit svar.

Med venlig hilsen Vivi

 

Svar

Hej Vivi

Hvis en mand siger, at han ikke vil have flere børn, fordi der ikke er plads og råd, så er det, fordi han lyst til at nyde de børn og det liv, I allerede har. Jeg tror ikke, han har lyst til at lægge sig ekstra i trækdyrs-selen og være mere væk fra hjemmet for at hive flere penge ind til ny bolig og et nyt bjerg af bleer.

 At han ikke vil steriliseres, tror jeg ikke handler om, at han er i tvivl. Det er nok mere sådan noget med forfængelighed og at være bange for at komme til at føle sig som mindre mand. Det er jo lidt fjollet, men mænds selvfølelse omkring vores ædlere dele er ofte lidt skrøbelig, og hvis han for alvor ikke ønsker flere børn, så kan du jo sagtens sige, at så ønsker du heller ikke at fylde dig med p-piller.   

 Men har du spurgt ham igen, om han vil have et fjerde barn? Nu er der jo gået lidt tid, og jeres sexliv er kommet i gang igen, og situationen er muligvis en lidt anden, end da han første gang sagde nej.

 Du skal være tro mod dit ønske om endnu et barn ved at spørge ham. Når du har lyst til barn nummer fire, skal du ikke lade dig feje af med hverken hans eller andres ord om, at tre små børn er mere end nok. For hvem skal vurdere det? Det er muligt, at du er bange for endnu et nej og derfor tier. Men du risikerer at opbygge en frustration, som du ikke får udtrykt, og den kan skabe en spænding, som gør ham mindre imødekommende over for dine ønsker.

 Jeg synes, at du skal bede om lidt taletid og fortælle om din lyst til endnu et barn. En ordentlig mand som din vil naturligvis lytte og være med til voksent at debattere fordele og ulemper.

 At lukke og slukke børnefesten er svært, når man kan mærke, at der er plads til mere liv og glade dage. Derfor skal du efter min mening respektere dig selv ved at tale højt om det og give din mand plads til det samme. Det er den bedste måde at beskytte jeres kærlighed og familie på. Jeres kærlighed er mere væsentlig, end hvad I ender med at beslutte jer for.   

Med venlig hilsen Martin Østergaard