Martin Østergaard maler

Sky, marts 2013, acryl på lærred, 100x100 cm, pris kr. 1.700
Sky, marts 2013, acryl på lærred, 100×100 cm, pris kr. 1.700

 

Sky, marts 2013, acryl på lærred, 100x100 cm, pris kr. 1.700
Sky, marts 2013, acryl på lærred, 100×100 cm, pris kr. 1.700

Nå, men, ud over at skrive bøger og lave parterapi, så maler jeg også. Lige nu har jeg eksproprieret min store datters værelse, fordi hun ikke er her for tiden, og så er hendes værelse mit atelier.

Det er skønt, at jeg ikke helt tiden skal pakke sammen og rydde op, når jeg forlader billederne, men at det bare kan blive stående. Jeg har pakket væggen ind i afdækningsplastik og gulvet op til væggen ind i afdækningsfilt, så jeg ikke sjasker for meget maling ud over vægge og gulv. Jeg maler nemlig ofte med store armbevægelser.

Når jeg maler, tænker jeg ikke på ret meget (skønt!) ud over, om det er godt eller skidt. Det betyder, at nogle gange er et maleri færdig på fem minutter. Og jeg kan mærke, at nu skal jeg ikke pille mere ved det, for så forsvinder magien, som opstod nærmest af sig selv i et splitsekund. Ofte har jeg dog malet på billederne et sted mellem 5 og 10 gange, så der opstår en bund bestående af mange mere eller mere tynde lag maling.

Man er meget velkommen til at lave en aftale om at komme og kigge på mine malerier og se, om der er noget, man har lyst til at købe.