Jeg længes

tirsdag 4. december

Ah, jeg længes efter at skrive, når jeg ikke har gjort det i nogle timer eller dage. Det er ligesom et drug. Jeg savner mit stof.

Omvendt kan jeg også få en overdosis. Og gå helt kold, når jeg har skrevet for meget og mister kontakten med mig selv og ikke har noget at øse af.

Nå, nu kommer der klient… jeg er tilbage senere.

Og så er der træning… er tilbage senere.

Jeg kan ikke holde trit med mig selv i dag. Tiden går så hurtigt. Jeg får ikke sat mig ned og skrevet, og nu hvor jeg gør det, kan jeg med det samme mærke, hvordan roen falder over mig, jeg slapper af og bliver mig selv uden at have travlt, selv om jeg får klienter igen om en halv time.

Jeg tror, at jeg vil sætte noget Nephew på. Jeg fik Hjertestarter af min hustru i kalendergave forleden, og den er fyldt med gode sange og tekster. Jeg lægger med det samme mærke til nummeret “Gå med dig”.

Hov, sang han virkelig: “Selv om jeg tror på nogen at gå med. Tænker jeg hele tiden gå med dig”? Det var godt nok modigt, at han indrømmer, at han har lyst til at skubbe kæresten væk. Respekt.

Jeg må senere citere hele sangen her, for den rammer fuldkommen præcist nogle af de modsatrettede følelser, der trives i kærlighed, og som har fået mig til at skrive den bog, dagbog, “Lige nu har jeg det godt”, som denne tråd i min blog er sprunget ud af. (Udkommer 10. april 2013)

Jeg ved godt, at man bliver sådan lidt fikseret på, at alt andet har noget at gøre med det, man selv går og roder med, når man er ved at være færdig med et langt kreativt træk, løfter blikket og ser sig omkring. Man føler sig magisk forbundet med alt muligt. Men alligevel synes jeg nu, at “Gå med dig” rammer en ny måde at formulere et dilemma på. Og rammer mig helt rent. Hvordan kæmper man både med sig selv, sit eget sortsyn og samtidig med kærligheden?

For helvede, jeg kan vist lige nå det, inden klienterne kommer. At skrive teksten på sangen her:

Gå med dig

(Nephew… fra albummet Hjertestarter) 

Jeg vil ikke gå med dig. Jeg vil gå i stå. Jeg vil ikke gå med dig. Jeg vil gå i hi. Jeg vil ikke køre på dig. Jeg vil køre mod nord. Jeg vil ikke slå på dig. Men jeg “mer” fucked end du tror/Selvom jeg tror på nogen at gå med. Tænker jeg hele tiden gå med dig. Selvom du ‘ den som jeg vil gå med. Tænker jeg hele tiden gå med dig/La la La la la la la la la/Selv om du ‘ den for mig. Så tænker jeg /Jeg vil ikke røre ved dig og dine rådne blomster. Du spilder jord i min bil og jeg bliver til et monster. Jeg ville ikke være i os og vores og vi to. En wannabe don draper/ Jeg vil gå i sort. Jeg vil gå i sort for mig selv. Stå i alt mit lort for mig selv. /Selv om jeg tror på nogen at gå med. Tænker jeg hele tiden gå med dig. Selv om du ‘ den som jeg vil gå med. Tænker jeg hele tiden gå med dig/ … / Åh nej åh nej/Hvad fanden sker der? Hvad tænker jeg på? Det her er ikk’ dit pis men mit der er i kog. Lad mig lige komme ind i kampen. Jeg elsker dig jo(La la la la la la la la la/Jeg vil gerne gå med dig. Vi skal gå til Rom. Ad alle veje/

Nu ringer det på døren.

Hey, i øvrigt skal jeg i Debatten på DR2 i aften 22.30 og diskutere utroskab. Det er min ambition undervejs at få smidt udtrykket “en wannabe don draper” ind som en hyldest til Nephew.