Hvordan finder man sammen efter utroskab?

En mand søgte – i min gratis og anonyme brevkasse – hjælp til at genetablere den kærlige forbindelse til sin hustru.

Efter en længere periode, hvor han og hustruen var kommet stadig længere fra hinanden, havde han i ren og skær underskud og desperation involveret sig i samtaler, kys og kram og ikke mere med en anden kvinde.

Dette havde han i et råb om hjælp sagt til sin hustru, og hun var gået i chok for derefter at involvere sig i en anden mand. For derefter at bede om at få plads, tid, fred og eventuelt fysisk adskillelse i en periode for at kunne genfinde sine følelser … eller hvad der nu skulle ske.

Jeg anbefalede manden at skrive følgende til sin hustru:

“Jeg har allerede på mange måder fortalt, at jeg er ked af, at jeg har såret dig. Jeg har allerede på mange måder fortalt dig, at jeg elsker dig og ønsker at være sammen med dig. Du har så sagt, at du skal have tid og plads til at finde dig selv igen. Det har jeg haft svært ved at give dig og har stadig svært ved at give dig, fordi jeg er bange for, at afstanden og tiden vil skille os ad.

Men jJg har nu fra flere forskelige sider fået tudet ørerne fulde af, at det er kærlighed at give dig det, du beder om. Og at jeg SKAL “give slip” på dig, så du får en mulighed for at mærke, hvor du er. Og at jeg kvæler forholdet ved at holde på dig med ønske om dialog, samvær og fælles proces.

Derfor vil jeg nu lade dig være og prøve at hjælpe dig med en helt fysisk adskillelse, så du får den tid og det rum, du har brug for. Jeg er bange for at kaste dig i armene på den anden mand. Jeg er bange for at miste dig. Men det vil jeg holde min kæft med og være stærk og tage konsekvensen af, at jeg selv startede ballet med at vælge at involvere mig i en anden kvinde.

Du og jeg burde langt tidligere have sat ind over for den afstand, der er opstået mellem os gennem en periode. Det kunne vi ikke finde ud af. Jeg er ikke stolt af min måde at starte debatten på. Det var en alt for hård måde at løse problemet på at kysse på en anden. Og det kan jeg kun igen beklage og begræde.

Til gengæld er jeg glad for, at der kom hul på bylden. Og jeg håber det bedste, selv om jeg også frygter det værste. Jeg er trods alt glad for, at alt den elendighed, vi lige nu er kastet ud i, trods alt rummede muligheden for igen at kunne føle så stærkt for dig, som jeg gør. Jeg er glad for, at jeg mærker min kærlighed, omsorg og mit begær så stærkt i forhold til dig.

Og jeg sætter dig fri nu, så dine følelser kan gå derhen, hvor de vil. Ingen bestemmer over kærligheden. Ikke engang over kærligheden i en selv. Derfor vil jeg betragte dig som uskyldig, hvis du vælger at gå fra mig. Man kan ikke styre sit hjerte. Og jeg vil ikke styre dig med, at jeg elsker dig og har en forventning om, at du lige nu kan matche det. Eller senere. Jeg kan kun håbe. Og jeg er sikker på, at du også håber, at du vil kunne genvælge mig. Selv om det lyder corny, vil det jo være bedst for alle parter. Men igen – du og dit hjerte er fri til at gå derhen, hvor det føles bedst at bevæge sig hen.

Kys og kærlighed.”