Fredagsbaren trækker ud, skat

Hvad gør man, når det hele står lidt på hovedet i forholdet, og det er manden, der ikke rigtig har lyst til så meget sex, som man selv har? Og man er klar over, at det ikke bare er fordi, han har gang i alle mulige andre damer eller ikke rigtig er forelsket. Næh, han er faktisk ret vild med en.

Ofte kan det hænge sammen med, at manden er lidt lukket og knudret følelsesmæssigt. Når han kan mærke, at kvinden er bedre til at tale om følelser og i det hele taget presser lidt mere på for åbenhed og dialog, så kan han føle, at hun er den stærke og store med bukserne på. Også selv om han elsker hende, synes hun er skøn og gør alting rigtigt.

I en lukket og følelsesmæssigt såret/svigtet mand kan en åben og kærlig kvinde fylde meget og være med til at stjæle potensen, fordi han oplever hende som et potent handyr, der på en række forskellige planer – ikke kun det seksuelle – ‘humper’ ham. Mange mænd, der ikke kender sig selv så godt og har svært ved at sige fra over for kvinden (også selv om de er gode til at sige fra omkring stor set alt andet) går kolde på kvindens bevidste såvel som ubevidste dominans og styring. Og de kan desværre ikke formulere dette for kvinden, og mister derfor bl.a. lysten til sex.

Kvinden prøver måske at formulere sit savn på 117 måder, men først når hendes indre vulkan bryder ud i sorg, vrede, kuffertpakningen og det ene ben ude af døren, reagerer den lukkede mand. Der skal handling til. Så kan han igen i et kort glimt mærke, at det er ham, der bestemmer, hvad der skal ske. Og så føler han sig igen som den store og går fra at være topfrustreret, tamt husdyr til en sulten ulv, der lige hapser hende.

Når man på længere sigt ikke passer sammen, så er det, fordi manden  er ret ubevidst om sin lukkethed og sit mønster med at dominere en åben partner med ulyst, passivitet og tilbagetrækning. Og den åbne kvinde bliver træt og ked af at vente på et mirakel og en eksistentiel opvågnen fra hans side.

Ofte hænge mandens manglende lyst til kvinde ikke sammen med manglende lyst i det hele taget. Han har nemlig masser af sex “med sig selv”. Hvis han heller ikke har lyst til onani, kan det fx handle om  for meget hash, for megen overvægt, for megen druk, hjerteproblemer og hjertemedicin eller lykkepiller eller anden medicinering til at styre humøret.

Det omvendte plejer jo oftere at være tilfældet. Altså at kvinden ikke har lyst og har meget velbegrundende forklaringer på den manglende lyst. Som regel ligger der bag disse begrundelser en stor lyst til at have mere lyst og et behov for at få låst op for det, der sidder i klemme og stikker under. Og der kan være mange ting, der sidder i klemme og nedsætter lysten hos en kvinde. Men sjældent er der noget galt med lysten til lysten. Oftere handler det om ikke at blive set, hørt og forstået.

Nå, men det helt klassiske råd til kvinden, hvis mand ikke er så meget til sex, er jo, at hun i højere grad går ud med sine veninder i sammenhænge, hvor han ved, at der måske kunne dukke en fremmed mand op. Og at kvinden bliver lidt længere væk om aftenen og laver lidt mere ud af hjemmet. Dette vil de fleste kvinder nægte at gøre, fordi de opfatter det som barnlig hævn og krigsførelse over for manden, men her skal man huske, at man lever sammen med en mand og ikke med en anden kvinde, og at mænd ofte først rykker, når man kommer hjem med hede kinder og har haft en god aften. Der skal med andre ord handling til – og ikke flere ord.

De fleste kvinder vil prøve med endnu flere ord, fordi de oplever samtale som engagement, kærlighed, problemløsning og heling. Men manden hører det bare som “Brok-brok-gok-gok-brok-brok-gok”.

Hvis du vil have mere sex med din kæreste skal du derfor begynde at gøre det, kvinder gør for at bringe sig i position i forhold til at få en ny kæreste. Det gør naller, ja. Man vil hellere gå tæt på sin partner end gå væk fra ham i en krisesituation. Men mange mænd vågner først, når de sidder alene en fredag aften, fordi du har skrevet: “Fredasbaren trækker ud skat, er snar hjemme”.

Ja, det er korrekt, der var to stavefejl i den sms, men det er en del af strategien: Jeg-er-lidt-fuld-jeg-er-lidt-glad-jeg-er-lige-til-at-plukke-så-få-fingeren-ud-din-nikkedukke.
Og tro mig – det virker. Det enkle og primitive virker. Så derfor er det ekstremt intelligent at benytte sig af det. I stedet for at blive ved med at gøre det samme, som alligevel ikke virker. Og når du har hans fulde opmærksomhed, SÅ kan du sige, at han skal opsøge noget hjælp, hvis I to skal fortsætte sammen.