For høj forventning til love

Mange kvinder bliver stadig mere bevidste om, at de har for store forventninger til et kærlighedsforhold og derfor ofte ender i en fælde, hvor de bliver skuffede og irriterede på mændene.

Mens mændene er meget tilfredse med forholdet, fordi de ikke har så store forventninger til, hvad de kan få ud af kærlighed.

Så selv om man synes, at ens kæreste  er et frygteligt drys, der hverken har tid eller lyst til det ene eller det andet, men er mere optaget af sig selv og sit eget, så er det ikke sikkert, at man har ret. Det kan være, at man har urealistiske krav til, hvor meget han har lyst til at leve en andens liv, dit liv.

Stadig flere mænd oplever også, at kvinder i et fast forhold ikke lever op til deres romantiske behov. Mænd af den moderne slags, som har en del “kvinde” i sig på godt og ondt. De bitcher også over ikke at få nok nærhed, kontakt og varme fra kvinder, som har en del “mand” i sig og har travlt med tusind ting, der gør dem selv glade, og som ikke handler om at holde manden i hånden.

Det er et svært område at pejle i, for der er ingen absolutte sandheder om, hvad der er et godt kærlighedsforhold. Og ens bedste venner er ikke nødvendigvis sandhedsvidner omkring, hvad der er ret og rimeligt.

Hvis man gerne vil være mere lykkelig og tilfreds med kærligheden, er det med at skrue ned for forventningerne noget af det, man selv har størst indflydelse på. At begynde at rette på kæresten eller presse og bebrejde ham eller hende giver langt mindre udbytte og ender i mange tilfælde med at give bagslag.

Det er lettere at se fejlen hos ens partner end at se den hos sig selv. Men den mest effektive måde at ændre partneren på er ved at sørge for regelmæssigt seviceeftersyn af ens eget hoved.

(Billedet er fra Paris og taget på fodgængerbroen, Pont des Arts, hvor tusindvis af elskende har sat hængelåse med deres eget og kærestens navn fast i gitteret på rækværket langs broens sider. Broen i baggrunden er Pont du Carrousel og i det fjerne til venstre skimtes… Eiffeltårnet)