Fem ting der får hans kæreste op i det røde felt

1. At han laver om på aftaler uden at sige noget. Fx havde de planlagt ferie i sommerhuset og aftalt, hvem de skulle være sammen med og have besøg af undervejs. Men siden havde han været sammen med nogle venner og noget familie og inviteret dem på besøg i løbet af ferien uden at orientere hende. Ikke mindst fordi han var sikker på, at de ville skulle diskutere det til hudløshed, og det gad han ikke. Hun kommer op i det røde felt, når han dominerer på sin måde ved at tale hende efter munden for derefter at liste sin egen dagsorden ind ad bagdøren.

2. At han er tavs i dagevis, når han føler sig angrebet. Det er jo ikke fordi, hun ikke synes, at det er okay, at han bliver sur over, at hun eksploderer i hovedet på ham over et eller andet, hun tilstrækkeligt længe har været irriteret over. Hun ved godt, at hun ofte er alt for hård verbalt, men ’det driver jo hurtigt over’. Til gengæld synes hun, det er psykisk tortur og decideret ondt at straffe med total tavshed i dagevis. Hun synes, han må tage ansvar ved at åbne munden og sige, hvad han mener, så de kan komme videre. Tavshed er efter hendes mening fejhed.

3. At han undgår praktiske opgaver i hjemmet. Hun synes, at han trækker sig stadig mere fra indkøb, rengøring, madlavning og oprydning. Hun tror, han synes, at det primært er hendes opgave at være sammen med børnene, mens han lige har travlt med at køre rundt på havetraktoren. I weekenden kan han bruge fire timer på at vaske og støvsuge bil efter i forvejen at have ladet hende tage sig af morgenen med børnene. Der er ’nul initiativ’ til at lave noget med børnene, så hun kan få indhentet lidt nattesøvn. Og aftensmaden regner han også med laver sig selv.

4. At hun ikke kan sige sin mening, uden at han føler sig angrebet. Hun synes, at han lynhurtigt tager ting personligt og går i ’offer mode’. At han lukker ned for kritik med sætninger som: ’Ja, så er det min skyld igen’, ’Nu har jeg igen været en dårlig kæreste’ og ’Jeg kan da heller ikke gøre noget rigtigt’. Hun prøver at forklare, at der ikke er noget livstruende galt med ham, men at hans manglende handlinger sårer hende. Han svarer: ’Ja, der har vi den igen. Det er MIN skyld, at du bliver ked af det’. Hun synes, at han reagerer så sårbart som en hormonforstyrret teenager.

5. At han ikke ser på hende, ikke giver hende komplimenter og ikke rører hende eller spørger til hende. Med mindre han vil have sex. Hun føler ikke, han er særligt interesseret i hendes person, hendes velbefindende eller rent faktisk elsker hende og ønsker at være sammen med hende. Men har de gæster, eller er de i byen, så blomstrer han op, er galant, smiler, rører hende og komplimenterer hende. Han er verdens bedste kæreste og holder hende i hånden, lige til gæsterne er gået, eller de skal hjem fra middagen, festen, restauranten. Så forsvinder han ind i sig selv igen.