De satans hæmninger

mandag 10. december

Har travlt med alle mulige praktiske gøremål og skal over at træne lige om lidt, og senere kommer der klienter. Så jeg er behageligt befriet for at skrive og kan i stedet gå rundt og klynke lidt indvendig og brokke mig hipster-agtigt over alt det, der står i vejen for mit utrolige, kunstneriske talent.

Ha-ha, livet skal leves. Der skal også gøres rent på toilettet med klorin og med gulvskrubbe i gangen på trægulvet. Uden mad, drikke og dagligdags liv duer helten og kunstneren ikke.

Flipper igen i dag over et smukt øjeblik på Nephews ny album. Nummeret hedder “De satans hæmninger”, og midt i Nephews musikalske wall of sound skaber de selv en lille lysning, hvor Kvamms stemme åbner sig sårbart og nøgent uden fælles-kor og stadion-stemning (som også er fedt!) og synger med minimalt akkompagnement: “Der står en fyr ved siden af mig. Og danser til Arcade Fire med dig. Og jeg kan ikk´smide de satans hæmninger”

Jeg troede, at det lille, nøgne tekststykke handlede om at føle sig blottet og jaloux. Men i dag gik det op for mig, at det nok nærmere handler om, at  han føler sig ved siden af sig selv og ikke i kontakt.

Hvis det er tilfældet, er det jo også en slags jalousi. Frustration over ikke at føle sig forbundet med det, der sker omkring en, men holdt tilbage af hæmninger. Jaloux på livet som man ikke føler sig forbundet med.

Nå, træning!