Svar til: Spark gang i denne ny brevkasse

#2167
Salamina
Deltager

Kære Sommerregn

Har først læst dit indlæg nu efter mit sidste indlæg ovenfor. Så mit indlæg ovenfor var ikke et svar på dit indlæg, det var bare yderligere reflektion på det her.

Men dybest set rammer du jo den samme kerne. Den undervisning jeg har fået er dybest set om pattedyr, hvad vi mennesker også er, og pattedyr kan ikke håndtere for eksempel et stenansigt eller forladthed fra forældre osv osv osv. Hvis en stenansigt mor f.eks. siger til sit spædbarn… jeg elsker dig… så har det INGEN effekt fordi pattedyret/spædbarnet hører og ser kun betoning og udtryk, det hører ikke ord fordi spædbarnet forstår heller ikke ord endnu. Derfor bruger man også rigtigt meget videooptagelser, når man som terapeut skal kortlægge for forældre, hvad der går galt i deres samvær med deres spædbørn og børn i det hele taget. Det positive er nemlig at forældre godt kan se, hvad der går galt i deres udtryk, når de ser sig selv på film. De kan godt se, at der er INGEN connection og at spædbarnet er sgu lost der i de pæne ord fra den udtryksløse mor eller far stenansigt.
Det er jo ikke nødvendigvis fordi mor eller far er skod ond, det kan også skyldes at far eller mor er et helt andet sted pga. en livskrise, som gør, at det er det bedste de kan spille ind i ringen lige som sagerne står.

Jeg skriver lige mere om lidt