Svar til: Single men i forhold HJÆLP

#1476
Anonym
Inaktiv

Kære Forvirredelillemig

Dit nye indlæg var afklarende, synes jeg. At manden altså er ærekær. At han godt kan føle skam. At han ikke nødvendigvis er på jagt efter andre kvinder. Men at han lige nu udadtil er single, fordi han er i tvivl om, I får det til at fungere mellem jer igen.

Jeg tror, jeg ved, hvordan dine følelser kan gøre dig desperat, når han ikke vil forpligte sig. Det er meget typisk mænd, at de kan være betænkelige ved at forpligte sig. At de har betænkeligheder ved at komme “i snor”, som Martin har skrevet et sted. (Kvinders følelsesliv passer ind i mellem bedre til et samfund, hvor manden er indfanget og forpligtet før sexlivet indledes).

Jeg er ikke uenig med andre her i tråden, at du bliver behandlet rigtigt dårligt, men jeg er umiddelbart ikke så sikker som andre på, at du skal give op.

Tror du, at du kunne komme igennem en periode, hvor I definerer, at I ikke er par lige nu? Eller sagt på en anden måde: Hvad skal der til, at du kunne leve med den situation?

Det kunne fx være, at I lover hinanden troskab i perioden, men at I altså ikke er par udadtil, og måske at du ved noget om, hvor længe den usikre periode skal vare.

Altså at du kan spørge din kæreste/ måske kæreste/ dit barns far, om han kan svare på, hvor længe han mener I skal se tiden an. Altså ikke: Hvor længe vil dette tage? Men: Kan du svare på, hvor længe dette vil tage? Og kan han også svare på, hvad der skal ske i perioden, for at han ville forpligte sig igen?

Jeg synes det er vigtigt, om han kan svare på det eller ikke. Mens det kan måske være mindre vigtigt, hvad han svarer.

Udfra det du skriver, så er han usikker på om det vil lykkes jer at få forholdet til at fungere. Og det samme er du jo. Om din kæreste fx er usikker fordi, han er usikker på, om du vil forholdet på sigt, så er det jo ikke helt forkert. Derfor er jeg ikke overbevist om som Sissi, at han er umoden. Måske han er realistisk, fordi du er for utilfreds med ham.

Det kan også være en form for modenhed ikke at ville beslutte sig for at forpligte sig i et forhold, gå ud over fortælle andre om denne beslutning, for så at give op igen. Det kan godt være ok, synes jeg, om han så bare ved, hvad det er, han gerne vil opnå i en usikker periode.

Fx vil han måske svare sig: Du kom til at såre ham, og nu må du vise ham, at han kan have tillid til, at du elsker ham igen. Om han fx ønsker sig, at I skal have et solidt følelsesmæssigt bånd, før han forpligter sig, så kan jeg godt lide ham for det. Det omvendte, at et forhold bare er en slags fælles firma, hvor man ansætter hinanden på kontrakt, det bryder jeg mig selv mindre om.

Jeg skriver “fx” mange gange ovenfor. Det er hypotetisk, at manden kunne tænke og føle, som jeg foreslår.

Jeg synes under alle omstændigheder ikke, at det er en nem situation, du står i. Når han tidligere har været dig utro, så er det altså legitimt, at du efterspørger sikkerhed for, at det ikke sker igen, før du selv vil blive i stand til følelsesmæssigt at forpligte dig. Det kan jeg sagtens leve mig ind i.

På den anden side, hvis manden har brug for, at det er et overstået kapitel, at han kan ikke blive ved at være en skurk, som du ikke kan have tillid til, så kan jeg også godt forstå ham.

Allerbedste hilsner, Charlene