Svar til: Seksuelt krænket som barn – nu vælter flashbacks op

#1672
Salamina
Deltager

Kære Anemone

Dit sidste spørgsmål: “3. I forhold til din ekspertviden – hvad sker der med kvinder som min mor, der i den grad svigter deres datter (mig) ved at lade faren begå det ene overgreb efter det andet? Det skete jo lige foran næsen på hende det hele. Intet var skjult. Skal jeg tænke på mine forældre som ikke helt raske mennesker ?”

Mit svar: Lad mig først slå fast, at det du har oplevet ikke kan ske i en familie, som har, hvad man vil kalde sunde mønstre. Alle eksperter på det her område ved, at spiren til at det kan foregå er en familie med dårlige dynamikker el. om du vil usunde mønstre. Og nu fortsætter jeg i meget, meget generelle vendinger, der er jo mennesker, som er de rigtige eksperter (ikke mig), der kan skrive den ene doktor afhandling om det her efter den anden.
Men der KAN ske det i en usund familie, bl.a. at der skabes nogle alliancer på tværs af generationer, at f.eks. du bliver din fars allierede imod din mor, det er helt typisk der som sker, eller børn bliver mors allierede imod far. Det er det mest almindelige. Og den vej rundt bliver barnet en slags voksen sammen med den ene voksne i stedet for at de to voksne, hvis de havde været i et sundt mønster finder ud af det sammen, som ansvarlige voksne forældre uden at barnet bliver blandet ind i de voksen ting.

Når mor lukker øjnene for det der foregår eller vender det blinde øje til, så kan der være MANGE årsager! Men en typisk årsag er, hvis hun åbner øjnene for det, og at HUN handler på det, så kan det have vidtrækkende konsekvenser både for hende selv (og faktisk også dig på godt og ondt) der kan efterfølgende være det man kalder en ud-skamning af jer to fra ikke alene far men også fra andre generationer og kanter af jeres familie, det afhænger lidt af, hvor populær din far ellers var i hans egen og din mors familie. Og hvor dominerende din fars familie var i forhold til din mors familie i dine forældres relation.

Grundlæggende kan du godt tillade dig, at tænke, at dine forældre ikke var helt raske eller at de i hvert fald ikke var raske nok, til at finde ud af, hvordan en familie med sunde relationer fungerer.

Jeg vender lige tilbage om lidt med det sidste her