Svar til: Seksuelt krænket som barn – nu vælter flashbacks op

#1661
Iris
Deltager

Kære Anemone

Jeg genkender det at have en grænseoverskridende og krænkende forældre og en der passivt ser til. Jeg har ikke oplevet direkte seksuel krænkelse, men så alligevel lidt for meget nøgenhed og for lidt respekt for min blufærdighed. Jeg er helt klart barn af et meget dysfunktionelt familiesystem, som rækker generationer tilbage.

Det har hjulpet mig at dele med andre, hvad det har betydet for mig i mit liv, at min opvækst var sådan. Det hjulpet igen og igen at fortælle alt det der var svært og alt det der foregik. Jeg var et meget konfronterende barn og jeg har også som voksen konfronteret mine forældre med deres uformåenhed. De bagatelliserer det og siger de ikke kan huske det. Det kan de måske heller ikke. Det har jeg selvfølgelig været vred over og i perioder har jeg ikke set dem ret meget.

Jeg har skrevet mine tanker ned og jeg har søgt al den information om emnet jeg kunne få. Jeg har analyseret og tænkt over min familie og for mig selv fået en slags forklaring på, hvorfor de var, som de var.

Jeg har ikke tilgivet, men snarere accepteret, at sådan har det været og så har prøvet at se på, hvad jeg kunne lære af det. Det har været min måde at blive hel på og jeg ved da ikke om jeg nogensinde bliver færdig med det arbejde, det påvirker jo mine relationer og mit