Svar til: Seksuelt krænket som barn – nu vælter flashbacks op

#1636
Salamina
Deltager

Kære Anemone

Selvfølgelig vil jeg det og vi kender jo hinanden fra gl. tid her i kassen. Jeg ville egentlig ønske, jeg bare kunne sende dig de skriverier på fx mail jeg har gjort lige på det her område men de er ikke færdige og jeg vil helst ikke smide det ud, når der måske går yderligere et år førend jeg synes det hænger helt godt sammen.

Men nu tager jeg dine spm. bid for bid.

1) Sandsynligheden for at du bliver helet/helbredt er temmeligt stor. Langt større end i min misbrugsbehandlerverden. For dit vedkommende er det over 60%, som heles og de sidste 40% får det hovedregel væsentligt bedre. Nu skriver jeg firkantede tal for ellers kan jeg virkelig brede mig med detaljer og nuancer og det er ligemeget for dine svar nu og her. Man har gode erfaringer med kognitiv terapi og det nyere SE terapi. Desuden har nogen glæde af (henvisning fra egen læge) til terapeutiske psykiatersamtaler (dækkes af den off. sygesikring). Men det alt afgørende er, at den terapeut, som behandler dig, har special viden om traumer, flash backs og PTSD, og det skal altså være en autoriseret, ikke en eller anden pesudo terapeut, og dem findes der MANGE AF.
Nogen i din situation har faktisk også gavn af antidepressiv medicin imens de bearbejder og heler, den slukker nemlig ikke for følelserne, så den forhindrer ikke at man bearbejder ligesom beroligende medicin ville gøre (og derfor ikke er godt). Mange/de fleste har gavn af meditation/yoga og andre former for beroligende fysiske øvelser i processen.

2) Du kan godt forvente, at det på et tidspunkt på din rejse kan blive så voldsomt, at du lukker af for din behandling. Det er ikke ualmindeligt, at man i dine sko, når et punkt i behandlingen, hvor man bliver følelseslammet og en slags helt uden for enhver form for rækkevidde – også for din terapeut – men det vil din terapeut spotte når du er på vej til, hvis du har en god terapeut. Og så finder I ud af det også!

3) Nej. Jeg vil ikke anbefale en konfrontation med dine forældre førend du har krydset nogle af ovenstående.

Kram