Svar til: Parterapi?

#2368

Hej

Ikke så meget. I er jo kommet så langt sammen med den ny åbenhed. Og lige nu kæmper du jo lidt med at have fået den ekstra åbenhed, du har efterspurgt. Nu skal du – som jeg ser det – bare lige tygge det igennem og fordøje det og finde ud af, om det giver dig noget næring, eller du kaster op, eller får for ondt i maven, eller hvad der nu sker.

Jeg tænker, at du med din ekstraordinære – og det er positivt ment, jeg har slet ikke den samme form for tolerance som du – rummelighed nok skal komme styrket igennem dette. Den største hurdle er vel ikke, at han har andre kvinder, men at han allerede har forbrudt sig imod det åbenheds-kodeks, som du hele tiden selv har levet efter uudtalt. Du skal nu bare finde ud af at få håndteret de svigt, han HAR udsat dig for og vurdere, om du kan stole på ham fremadrettet, eller om du stadig vil komme til at leve med en sjette sans, der fortæller dig, at han er mere og dybere relateret, end han lader dig vide, når han i åbenhedens navn fortæller, at han flirter lidt med en kvinde, men at det ikke er alvorligt.

Mit gæt er, at du efter din aktuelle cost-benefit-analyse vil ende med at vælge at vove at tro på ham og en ny grad af åbenhed i forholdet. Måske vil du ikke fra starten være parat til, at han er sammen med andre, fordi svigtene er i så frisk erindring, men snart vil du sikkert åbne porten igen.

Og hvad skal I med parterapi? Jo, måske vil du have glæde af at komme og vende dine tanker med mig, mens han hører, hvad du overvejer, og hvordan jeg reflekterer over dine udfordringer og de mulige risici. Og måske vil det udfordre ham til at åbne mere for sine overvejelser, og du vil kunne kigge dybere ind i ham og få mere tillid eller føle mere frygt – eller hvad der nu måtte ske.

Måske vil det både give dig og ham noget, at du kan drøfte fordomsfrit med en mand (mig), hvad jeg tror, der foregår inde i ham, som han af naturlige årsager og hensyn vil have svært ved at melde 120% ærligt ud med. Det vil muligvis gøre dig mere tryg i at gå linen ud med ham og et åbent forhold, at jeg er med til at vurdere pros and cons.

I er i hvert fald velkomne.

Med venlig hilsen

/ Martin Østergaard