Svar til: Nedsat evne til tæthed og tilknytning

#1129
Lillemy
Deltager

Kære Charlene.

Jeg har også meget svært ved at knytte mig, være tæt, lukke ind osv. Eller dvs. jeg er blevet bedre til det, men øver mig til stadighed i det.
Jeg har, som mange andre, haft en ret hård opvækst, der har gjort, at jeg har svært ved at have folk tæt på. Jeg har brugt mange år på at holde især mænd ét skridt fra livet. Da jeg blev bevidst om dette og om de problemer denne adfærd gav/giver mig, startede jeg ved en psykolog.
Det, der for alvor har hjulpet mig, er indsigten i, hvor meget det har spændt ben for mig og for mine nære relationer. Og at indse den stærke længsel indeni mig i forhold til at være tæt. Dernæst har det hjulpet mig meget at tage en beslutning om at “turde” og om at være modig. Når jeg kigger på mig selv, ved jeg godt, hvornår jeg holder tilbage, hvornår jeg bruger mit “skjold” og aktiverer den selvbeskyttende adfærd.
Nu jeg tænker over det, tror jeg faktisk også, at det har hjulpet mig at acceptere, at jeg ikke er nogen ørn til knytte mig. Ikke at jeg mangler evnen, men at jeg har brug for tid til at knytte mig og tid til at “øve” mig. Jeg tager små skridt i det og nogle gange er det bare sådan “et skridt frem og to skridt tilbage”, men mest af alt har jeg retning fremad. Heldigvis!