Svar til: mine følelser modsiger sig selv – why?

#2306

Hej Den-undrende

Jeg gætter på, at du oplever to sider af dig selv her.

Den ene side er meget selvstændig og uafhængig og har stærke holdninger til livet, døden og kærligheden, eller hvad man skal kalde det. Det er den officielle side af dig.

Den anden er mere blød, sårbar, nøgen, tæt på, afhængig, sårbar og i det hele taget fuld af følelser. Det er den mere hemmelige del af dig, som ikke er så båret af fornuft og holdninger, men mere handler om følelser og indre tilstande.

Da du er relativt ung endnu, har du ikke haft så mange kærester inde under huden. Og måske er din kæreste kommet tættere på dig, end nogen før ham. Og på en anden måde end dine forældre, søskende, veninder og andre mere eller mindre fortrolige i din absolutte nærhed.

Derfor føler du nogle overraskende nye og dybe følelser af at have langt mere lyst til at knytte dig dybt og inderligt til ham, samtidig med at din fornuft siger: “Nej-nej-nej, slap nu lige lidt af. Vi skal køre frem efter proceduren her. Ikke noget med at springe på hovedet ud uden at vide, hvor dybt vandet er”.

Ingen af de to versioner af dig tager fejl. Ingen har ret. De ER bare. De taler bare. De ER i øvrigt heller ikke dig eller har monopol på dig. Eller er mere rigtige, forkerte, irriterende eller gavnlige sider af dig. De er bare en del af dig. Du er langt større end disse to – i min fortolkning – sider af dig.

I har kendt hinanden så længe, du og din kæreste, at det ikke kan ødelægge noget at flytte sammen. I kender jo hinanden ud og ind. Det mest risikable for dig er sådan set, at du lærer nye og dybere sider af dig selv at kende ved at rykke tættere på ham. For som bekendt er de mest skræmmende spøgelser dem, man har inde i sit eget hoved.

Og hvis du for alvor gerne vil have noget større at bo i, når I flytter sammen. Og måske også noget, der er JERES og ikke HANS. Så skal du nok bare sige det. Og selvfølgelig skal det være rummeligt. Der skal jo være plads til alle dine nye følelser 🙂

Med venlig hilsen

/ Martin Østergaard