Svar til: Min mand orker ikke sex med mig

#2205
Salamina
Deltager

Kære Sophia

Ok. Godt, så er det vist på plads. Det lyder godt.
Det er rigtigt godt, at du har både være med samt hos en pårørendeterapeut.
Det er også godt din mand går i AA. AA er et fantastisk fællesskab for mange, mange mennesker, deres 12-trins arbejde er også grundlæggende meget smukt.

Men måske er det på tide, at du deltager sammen med din mand hos hans misbrugskonsulent igen, de fleste misbrugskonsulenter arbejder med et helhedssyn, hvor de også lytter til, hvordan partneren eller pårørende har det på et jævnligt/ofte plan. Jeg kan rigtigt godt lide det der helheldssyn fordi så har man som misbrugskonsulent en mere tæt dialog med alle omkring den ædru/clean plus misbrugskonsulenten ser, hvor I hver især har jeres ressourcer og hvor I evt. taler forbi hinanden. Selvom en misbrugskonsulent ikke er en parterapeut, så er misbrugskonsulenten normalt trænet i, at lytte til alle parter og se, hvad og hvor noget går galt. En misbrugskonsulent er normalt også trænet i at undervise både misbruger og pårørende i typiske mønstre.

Du spurgte, hvad jeg mente med, at vælge dine kampe. Jeg mener med det, at jeg synes det er vigtigt, at have mest egen-omsorg, at søge de bedste livsvilkår for sig selv. At ikke stirre sig blind på, at kun denne mand er min lykke fordi så kan det altså virkelig tilte over i, at du kæmper mere for ham end for din egen lykke.

Jeg skriver mere om lidt