Svar til: Min mand orker ikke sex med mig

#2241
Sophia
Deltager

Han ikke i sidste fase af alholismen. Nok nærmere i starten af den. Du skulle prøve at tage til nogen AA møder, så ville du opdage hvor stor forskel der er på volumen, intensiteten og historien fra de enkelte personer og hvad det vil sige at nå bunden. Det betyder ikke min mand er bedre end andre, eller ikke kan tåle alkohol – det er kronisk. Han kan ikke tåle det mere og kommer aldrig til det! Min mand er også i den sammenhæng blevet defineret som en der tog affære meget tidligt, og netop det komplimenteres har han fået af mange fra gruppen og konsulent og lægen osv., netop fordi det var langt før han nogensinde begyndte at drikke alene, tog drukture udover at fester, og langt før han fik ødelagt relationer, job, økonomi osv. og ikke mindst hans ægteskab til mig. Det som definere hvorvidt man er alkoholiker er IKKE hverken drikkefrevens – han drak ikke oftere end mange andre danske mænd i 30erne, og hans var ikke fysisk afhængige af alkohol, men socialt, og han drak aldrig når han ved ked eller vred eller havde andre udfordringer, men var alene en social ting for ham og til fester. Men tiltrods for dette kunne han pludselig ikke længere tåle at drikke – han blev underlig af, anerledes, bidrog ikke positiv til fælleskabet og let vred. Ja han har festet igennem siden gymnasie årene og det har været ofte og meget vin og øl når der endelig var fest – og med en alkoholisme hos bedsteforældre, var det heller ikke nogen overraskelse han udviklende allergi overfor alkohol (det er muligt du ikke kan lide begrebet allergi, men alkoholisme betyder at man er allergisk overfor alkohol på linie med andre allergier, men alkoholisme er jo en langt værrere allergi da den har større konsekvenser for en selv og omgivelser end bare fysisk intolerance.

I virkeligheden forsøger jeg med denne sidste email fra min sin at appealere lidt til, at du er lidt forsigtig med at sætte alkoholiker i kasse og konkludere at alle har samme årsag, drikkemønsker og afhængige. Min mand har faktisk ikke en fysisk afhængig, men en socialbetinget alkoholisme. Han har aldrig drukket af fysisk lyst eller har craving. Han får blot kontroltab når han først begynder at drikke, og kan sagtens drikke 5 genstande på en aften uden af blive fuld, men problemet er at han har svært ved at stoppe når festen først er startet. Jeg synes du er meget stigmatiserende og netop er med til at bekræfte de fordomme der er om hvad alkoholisme er, og hvem der er det og hvad der drikkemønster er. Der er langt de færreste der er derude hvor du beskriver, og derfor gemmer dig sig rigtig mange unge danskere i de fine hjem med et alkoholproblem der ikke søger hjælp eller opfatter dem selv som alkoholikere, da de ikke drikker på den måde, som stereotype drankeren gør, og som derfor ikke omfatter det som om de har et alkoholproblem/misbrug eller er alkoholiker. Der er langt flere der har behov for sørge hjælp før de netop kommer for langt ud og ender som fysiske afhængige eller at have ødelagt en masse omkring.

Just saying. Ikke mere fra mig, da det slet ikke var meningen at det her indlæg skulle handle om alkoholisme. Men jeg synes det er vigtig at vi IKKE sende et stereotype signal om alkoholikeren for det gør netop at så før søger hjælp i tide.

Tak for jer og tak fra mig.