Svar til: Min mand orker ikke sex med mig

#2197
Salamina
Deltager

Kære Sophia

Ofte er et massivt brug/misbrug en eller anden form for selvmedicinering imod et eller andet, som brugeren ofte ikke selv helt har spottet hvad er, bruget/misbruget kan så udvikle sig til egentlig afhængighed.

Det er svært at sige, hvad der sker med din mand. Han har jo gjort det rigtige ved at stoppe sit alkoholmisbrug og starte i noget selvhjælpsgruppe.

Jeg har en bekendt/veninde, hvor rollerne har været byttet om ifht. jeres situation, det var hende som drak (var afhængig) og måtte stoppe med alkohol og i selvhjælpsgruppe og hele møllen. Hun har netop forladt sin mand fordi han fortsatte i det der hjælpe-gen-spor overfor hende, hvilket drev hende til vanvid. Hun kunne ikke være i det – mere, da hun blev clean.

Det kan godt være et problem, hvis f.eks. partneren fortsat er den “gode hjælper”… det er noget med, at det kan blive anstrengende f.eks. at få ros for: “hold da op, hvor er det flot, at du også nåede på posthuset i dag”, som om at man stadig er helt sådan tabt i alkoholens tåger, det kunne min bekendt/veninde ikke holde ud… at hun fik ros for at kunne gennemføre helt almindelige dagligdags handlinger, som man med lethed kan håndtere som “ren”.

Det er også noget med, at man kan føle sig vældig taber-agtig og stigmatiseret som tidligere overforbruger/misbruger og de fleste i den situation vil gerne at omgivelserne reagerer nærmest omgående med at behandle dem som fuldgyldige clean. Og det er omgivelserne selvfølgelig ofte ikke i stand til, de skal jo også omstille sig til, at nu har jeg en mand eller kone, som er kommet på banen som ren.

Umiddelbart tænker jeg, om måske parterapi kan hjælpe jer, samtidigt så vil det måske udfordre din mand lige lovligt meget, når han i forvejen går i selvhjælpsgruppe.

Samtidigt må jeg indrømme, at jeg tænker, OM han er virkelig kandidat som far til et barn, hvis han har så kort en lunte, fordi børn sætter jo altså ens tålmodighed på prøve, læs manglende nattesøvn, kolik og deslige.

Og millionspørgsmålet er vel også: Er det ham du elsker eller er det drømmen om, hvordan han kunne være/blive du elsker? Du skal jo vælge dine egne kampe med omhu…