Svar til: Min mand er fascineret af kollega. Nu skal de på arbejdsrejse sammen

#1024

Hej

Fertilitetsbehandlinger kan virkelig skade et kæresteforhold meget, fordi det sætter så mange svære tanker, følelser og processer i gang. Jeres situation lyder meget klassisk, og I er jo begge under pres, så længe graviditeten udebliver.

Jeg tror, at jeres sammenstød om hende handler mere om alle de følelser, der tordner løs mellem jer end om hende. Hun er bare det træ, som lynet slår ned i, fordi det rager højst op og tiltrækker sig opmærksomhed.

Ud over det er hun jo også en reel risiko. At han kommer snalret hjem fra byen og taler om hende vidner nok mest om, at han savner, at tilværelsen var mere let og uden al den “logistik” og mangel på sponteanitet, som fertilitetsbehandlingen medfører. Han savner sgu nok, at I drikker jer i hegnet sammen og har lidt vild monkey sex med blowjob og frække ord. Og så kommer hun måske til at symbolisere muligheden for en ny og meget nemmere omstart for ham … ja, undskyld jeg bærer ved til selvværdsbålet.

Hvis jeg var dig, ville jeg bekræfte ham i nogle dage. Sige at han er en dejlig mand. At du er ham dybt taknemmelig for, at han er gået den lange vej med dig. At han tåler dine følelsesmæssige udsving. At han viser forståelse for, hvordan du har det. At han er klog, lækker, stærk, varm, kærlig. Jeg ville sørge for at røre ham meget fysisk. Gøre kærlige ting for ham. Gaver, opmærksomhed, ros og anerkendelse. Indrømme at du gør det, fordi du synes, at han fortjener det, og at du har forsømt ham, fordi du har været for meget optaget af usikkerhed og angst. At du har mistet dig selv lidt, og at det har været grund til, at du har glemt ham og forsømt ham.

Han vil nok prøve at modsige dig og protestere og sige, at du da også har været utroligt large og kærlig og tålmodig og alt muligt. Og det er jo meningen med det hele. At I igen får sagt nogle af alle de kærlige ting til hinanden, som jeg fornemmer ligger lige under overfladen.

I har været gennem en svær tid. Det er vigtigt at bekræfte ham. Og så må du håbe, at han bekræfter dig. Og lukker lidt mere op omkring at dele sine rejse- og arbejdsplaner med dig. Han ved jo præcis, hvor skoen trykker, og jeg tror, at han gerne vil imødekomme dig og hjælpe dig med din usikkerhed, hvis du indrømmer dine fejl. (Lad ham om at indrømme sine)

Men jeg tror, at du skal tage ansvaret for at være den, der starter med at være sige alle de søde og gode ting.

Med venlig hilsen

/ Martin Østergaard