Svar til: Min kærestes venskab gør ondt på mig…

#1914
XX
Deltager

Hej,
Jeg synes, det er smukt, at du gerne vil vise respekt for din kærestes kerneværdier. Men jeg kan fornemme, at du strækker dig endog meget langt for at imødekomme din kæreste og hans behov. Vær opmærksom på, at du ikke glider ind i en rolle som underhund, som det beskrives – og vær opmærksom på, hvor meget smerte du tager på dig i den gode sags tjeneste.
Jeg hører selv til dem, som kan have svært ved at mærke mine grænser, fordi jeg kommer til at leve mig for meget ind i min kærestes situation. Lige nu har han og jeg en lille sag, som handler om hans ekskæreste. Hun popper op og henvender sig med jævne mellemrum, og det er uklart – for mig og åbenbart også for ham – hvad hun vil.
Jeg har meldt ud til ham, at jeg meget gerne vil drikke kaffe med hende eller møder hende på andre måder, hvis hun og han er venner. Men hvis han har det sådan med hende, at han er nødt til at se hende ude på sidelinjen – og det ikke kan lade sig gøre at hun og jeg hilser på hinanden – ja, så er der noget i hans ligning, som ikke går op, og som han skal bringe i orden. Det går han så og summer på lige nu, tror jeg.
Jeg synes, det er naturligt, at man som kærester møder hinandens mennesker. Derfor synes jeg, du skal sige til ham, at du gerne vil møde hende, hvis de bliver ved med at pleje omgang. Ligesom du skal møde alle hans andre veninder. Hvis han har det cool og afslappet med det, så er det kun godt, og I tager den derfra. Hvis han danser rundt for at undgå det, så er det giftigt, og mine alarmklokker ringer. Han skal kunne være rolig med, at I mødes alle sammen – med dig og ham som enhed.