Svar til: Min kærestes venskab gør ondt på mig…

#1905
Bokeh
Deltager

Hej igen – lige en lille tilbagemelding. Efter en masse kaos og desperate udmeldinger fra mig, lykkedes det os faktisk at få talt om det. Jeg stoler på ham; han har altid hovedsageligt haft flest kvindelige venner, og det har jeg vidst lige fra starten af. Og som han selv siger, han kan jo ikke rende rundt og have lyst til at være sammen med dem alle. Han er indrettet sådan, at hvis han har venskabs-tilgangen til en kvinde, ja så tænker han altså ikke over at være sammen med hende.
Problemet her har blandt andet også været, at i den tid vi har kendt hinanden, er det faktisk kun 2. gang at han får en ny veninde, som jeg har skulle forholde mig til. Et andet aspekt er selvfølgelig, at vi i forvejen befinder os i en krise, og ikke har meget på ‘kærlighedskontoen’ at trække på.

Og som jeg siger, jeg har aldrig haft grund til andet end at stole på ham. Han sætter ærlighed meget højt, og afskyr utroskab. Jeg stoler også på ham, når han siger, at hvor han har mødt hende ikke har noget at gøre med deres venskab nu. De taler bare godt sammen.

Hun besøgte ham i lørdags, og jeg havde som skrevet en meget kaotisk og desperat reaktion på det. Men jeg er heller ikke i balance oven på de sidste måneders pres. Jeg bad ham om at hjælpe mig med, hvad der jo i bund og grund er ren jalousi. Noget som jeg faktisk aldrig har lidt meget af. Dvs. jeg siger til ham, når jeg får det skidt/bliver ked af det. Og han forsikrer mig. Jeg har sagt til ham, at jeg har brug for det meget nu, men at det selvfølgelig ikke bliver ved med at være lige meget. En anden strategi for fremtiden kunne også være at få lov til at møde hans (nye) venner/veninder. Ikke som kontrollant, men for at afmystificere.

Jeg er glad for, at han holdt på sin ret til ikke at skulle vælge venskaber fra. Det er en af hans kerneværdier, efter et langt ægteskab med en kvinde, der tvang ham til at stoppe den slags. Jeg ved selv, hvordan det er at blive bedt om at gå imod ens kerneværdier og jeg bilder mig ind, at jeg nok ville have gjort det samme som ham.

Kirstine: Jeg tror, du havde helt ret, da du skrev det om tilliden. Den var/er ikke helt genoprettet, men den er på vej. Ang. emnet polyamori, så tror jeg også på ham, når han siger, at han ikke længere tænker på det som en reel mulighed for ham. Og venskabet med denne nye veninde har intet at gøre med det; det er ikke et emne, de taler om.