Svar til: Lizzy status

#1074
Sidsel
Deltager

Kære Lizzy!

Dit sidste spørgsmål først: “Bliver jeg nogensinde i stand til at stole på en mand igen?”

Ja. I det øjeblik, du genfinder dit selvværd og atter stoler på dig selv, bliver du igen i stand til at stole på en mand og hans ord ud fra en viden om, at du er helt ok og god nok.

Som du beskriver forløbet, er manden ikke ok! Hans i mine øjne unfaire og virkeligshedsfjerne beskyldninger er langt ude og tjener kun et formål: at retfærdiggøre bruddet, så han fremstår som en uskyldsengel og du som den uduelige. På den måde undgår han samvittighedskvaler. Prisen er nedbrydelse af dig, hvad åbenbart ikke belaster ham.

I mine øjne samvittighedsløst og “sygt”. At tænke sig, at nænne at beskylde dig for din rummelighed, varme, dit engagement og naturlige lyst til at elske med ham – nærheden, samhørigheden – er ikke normalt.

Alt det rigtige, der får parforholdet/ægteskabet til at holde – helst livslangt – har du gjort.

Selv kunne jeg aldrig finde på at afvise min mand seksuelt og nægte at lytte til ham. Han har heller aldrig afvist mig. Vi har været sammen siden 1987.

jeg hverken kan eller skal stille diagnoser i dette forum. Dog vil jeg gøre dig opmærksom på disse tegn på en personlighedsforstyrrelse:

– Manglende empati – evnen til at sætte sig ind i andre menneskers følelsesliv og situation
– Skyden skylden på andre til egen fordel. Også selv om konsekvensen er, at de nedbrydes
– Manglende samvittighed
– Manglende ansvarsfølelse

Interessant er, hvorfor din ex blev skilt og hvorfor det var så dramatisk? Han er muligvis ikke klar. Skulle han blive det, er det op til dig at vurdere, om du ser en fremtid med ham. Især efter, hvad han har budt dig. Forsmag:Se på fortiden og du kender fremtiden.

I dit sted ville jeg se mig om efter en sundere mand, som opbygger mig i stedet for at nedbryde mig. Det kan du sagtens nå. Du er kun 47 og har fået dine børn.

Når det er skrevet, så er det en mega-mundfuld med fem sammenbragte børn.

I bedste mening

Sidsel

P.S.: Fint, at du skriver din fortvivlelse her i Kassen i stedet for at kontakte din ex. Fortsæt med det.