Svar til: Hvorfor tør jeg ikke !!!

#1211
Thelma
Deltager

Hej Kolibri

Måske du kan have socialangst?

Det er ikke en personlighedsforstyrrelse, men en medført generthed, som betyder at i nogle situationer kan man blive overvældende angst for andres negative bedømmelse. Nogle gange kan det opstå kun, når man er sammen med et menneske, man er seksuelt tiltrukket af. Andre oplever det, når de skal tale i større forsamlinger. Altså det kan være i specifikke situationer.

Det er meget udbredt. Og der findes terapeuter, der er specielt uddannet til at hjælpe, og som gør det med succes på kort tid. Det er kun symptombehandling og ikke nødvendigt at samtale om andre personlige temaer. Alligevel vælger mange fra at gå i behandling, fordi de er angste også for mødet med terapeuten.

Der findes også en selvhjælpsguide, du evt. kan låne på biblioteket. Guillian Butler: “At overvinde socialangst og generthed”.

Kan du have arvet socialangst fra en af dine forældre? Så er det også en mulighed at tale om det i familien. Flere kan være ramt.

Måske du bare er lidt almindeligt genert. Uanset om det er det ene eller anden, så håber jeg du kommer over det og tør lidt mere 🙂