Svar til: Er det ok for en psykolog at blive bedste venner med en klient?

#1358
Anonym
Inaktiv

Hej Miemusen

Kan det være, at du tænker, at når en psykolog må fortælle andre mennesker, hvordan de skal opføre sig eller hvilke regler, der skal overholde, så skal psykologen også selv overholde reglerne?

Svarende til, at om man er færdselsbetjent, så må man helst ikke selv få en fartbøde.

Men psykologien er ikke en eksakt videnskab og psykologer løser ikke bundne opgaver, som fx en læge gør, hvor der kun er et rigtigt facit på en undersøgelse, som en læge vil foretage. Der kan være forskellige behandlingsmuligheder måske, men der kan ikke være flere diagnoser, som alle er lige rigtige. Psykologer arbejder ikke på samme måde. Kan du måske have den forventning?

Jeg mener jo, at en psykolog netop helst ikke må være autoritært indstillet i sin personlighed. Rummelighed, overfor at mennesker begår altså fejl hele tiden, er en vigtig kompetance. Det kan også betyde rummelighed overfor selv lige at have set stort på, at det helt korrekte er, at om man begynder at omgås en klient privat, så skal det professionelle samarbejde ophøre. Altså om klienten også træffer dette valg. Så kan du indvende, at klienten kan da ikke selv overskue konsekvenserne, så det valg skal psykologen træffe på begges vegne. Men naturligvis, mener jeg, at en sådan umyndiggørelse af et andet voksent menneske, ville da kun kunne stemple psykologen som mindre kompetent, ikke mere, som du giver udtryk for.

Bedste hilsner, Charlene