Svar til: Er det ok for en psykolog at blive bedste venner med en klient?

#1348
Salamina
Deltager

Hej miemusen

Du kan jo også prøve at vinde noget tid simpelthen. Det tror jeg nok, at jeg ville prøve, at slippe afsted med. Jeg har ganske vist skrevet, at det gik ok, med at jeg holdt mig væk fra min eks vennepar dér, og det gjorde det også men helt godt var det nu alligevel ikke hele tiden f.eks. besøgte min eks-kærestes bedste ven der også os alene og så var det lidt akavet at jeg var lidt ligeglad med, hvordan det gik med hende hans kæreste og sådan noget. Never mind. Du ved, når man spørger hvordan går det, så er det jo meget almindeligt blandt venner, at svare, børn har det godt, kæreste har det godt eller noget, og så blev det jo lidt akavet, at jeg var lidt ligeglad med vennens kæreste, egentlig også barnligt men jeg var også kun 30 år dengang ha ha.

Med at vinde tid for dig mener jeg, at det kan være en måde at I finder et kompromis. Hvis du f.eks. siger til ham, at det er ok med dig at de kommer til den der store familiefest til næste år (der er jo laaang tid til) men så har du mødt din kæreste på den store familiefest i hvert fald. Der er en slags kompromis der. Og så måske kan du også sige, at der kommer altså til at være nogle måneder nu fremad, hvor du ikke kan/magter noget med middage med det par, du kan vel godt sige, at sådan ligger landet desværre for dit vedkommende pt., selvom du er ked af at det ligger sådan.

Nogen gange er man nok også nødt til at stoppe en diskussion, der kan køre i endeløse baner og dage fordi der IKKE kommer de helt harmoniske kompromisser. Og så må det vel briste eller bære, at man tager noget midlertidig stilling og siger, ok, lige for nærværende kommer vi ikke videre men jeg deltager i hvert fald ikke i noget med parmiddag el.lign. med dem foreløbig.