Svar til: Er det ok for en psykolog at blive bedste venner med en klient?

#1332
Salamina
Deltager

Men miemusen, du kan jo også se helt konkret på den her konto, i form af:

Hvad er på spil/i spil…

Jeres parforhold er åbenbart kommet på spil, det er i hvert fald, hvad du indleder med at skrive noget i retning af. Det er en del af, hvad der er på spil og vel nok det væsentligste for dig (også ham går jeg ud fra).

Så er der for din kærestes vedkommende et par venskaber på spil… han har mistet venner pga. sin skilsmisse (almindeligt desværre), han søger nye venner (også almindeligt).

Slutteligt er dine værdier i spil. Og dine værdier er efter min opfattelse ligeså tungtvejende, som ovenstående. De er en del af din “rygrad”, mener jeg.

Som jeg ser det. Så står du/I med ovennævnte løse ender her. Og de er alvorlige. Næste spørgsmål er: Kan de ender samles gennem den gode dialog, hvor det ikke handler om at få ret men at finde løsninger?
Kan enderne mødes gennem dialog? Jeg tvivler desværre for jeg har svært ved at se en ophøjet mening med, at du skal ind og gradbøje på noget, som i min verden er en del af din “rygrad”.

Hvilken løsning fandt I egentlig frem til da I i sin tid blev inviteret til middag hos dem? Tog din kæreste afsted alene? Og hvad har det medført evt. af efterreaktioner dig og din kæreste imellem? Hvis du ser på den situation, så tror jeg du har et billede på et mønster, der muligvis kan gentage sig og det bør det nok helst ikke, hvis udfaldet har været, at du og din kæreste har konfliktet for vildt i kølvandet. Jeg ved jo ikke lige, hvor konflikten lå, om den lå op til middagen eller efter middagen men jeg vil tro, at situationen kommer til at gentage sig, hvis ikke I som par finder et eller andet kompromis. Og faktisk kan det godt være I er nødt til at have en parterapeut indover, men det er vel også derfor du netop skriver direkte til MØ. Det er nok klogt.