Svar til: Er det ok for en psykolog at blive bedste venner med en klient?

#1330
miemusen
Deltager

Tak Sissi. Han skal jo tale med sine veninder om de problemer der skulle være med mig. Det gør jeg jo også selv til mine.

Vil ønske at jeg kan komme til det punkt, hvor jeg kan ligge det fra mig.

Nej, psykologen har jo åbenbart ingen problemer med, at blive for venskabelig med sine klienter. Ja, det er mig der har en udfordring med min etik og moral, det er der humlen ligger 🙁

I dette tilfælde kan jeg dog se, at psykologen ikke kan skelne, privat og professionelt. Hvilket også taler ud fra de patientklager der er på hende.

Til Charlene. Der er forskel på en læge og en psykolog, da psykologen skal MEGET tæt på klientens indre.

Klienten kan være et nemt “bytte”, da personen netop er svag og søger hjælp, det er der jo desværre flere uheldige historier om. Venskabet fra klientens side handler måske mere om, at her er det “trygt”. Min kæreste siger netop, at hvis han havde været ved sine fulde fem, så havde han nok tænkt sig bedre om. Håber du forstår.

Jeg vil dog som mange andre personligt aldrig påbegynde eller have et venskab med min egen læge, så ville jeg nok skifte læge, hvis dette skulle overgå mig.

Det havde være en helt anden sag, hvis det blot var et venskab mellem min kæreste og hans kollega.

Jeg havde måske set sagen anderledes, hvis venskabet med psykologen først opstartede her efter at behandlingen er slut og han havde fået gennemarbejdet alt.

Til Lillemy. Striden som du kalder den, handler om at min kæreste jo vil ønske, at hans venner skal være mine venner. Jeg kan ikke tillade mig, at fortælle hvem han må og ikke må være venner med, så det har jeg selvfølgelig ikke gjort.

Det er noget som åbenbart fylder for os begge, og derved giver bekymringer for det fremtidige liv sammen. Så til det, så ja, det vil være ønskeligt for vort forhold og mig, hvis min kæreste kunne indse problemet og ikke have behovet for at beholde venskabet med psykologen.

Mine bekymringer er store omkring det, at han ikke kan se at det er forkert. Så tænker jeg, om det er fordi at han er for “svag” til at slippe og kappe den “navlestreng”.