Svar til: Effektive beslutninger – hvordan?

#1870
Sommerregn
Deltager

Tak Charlene – for et fantastisk indlæg. Du kan tro, det var noget.

Først vil jeg sige, at jeg måske bruget begrebet “modenhed” forkert. Jeg mener nemlig ikke, at det bare er en positiv værdiladning forstået som noget meget kvalificeret, noget meget beundringsværdigt eller i den dur. Jeg mener med modent, at jeg gerne ville kunne finde fred. Så måske skulle jeg finde et andet ord end modenhed ??

Jeg ville synes det var fantastisk at være et sted, hvor alting var åbent – og så bare nyde det. At være glad og begejstret og inspireret – uden at kende retningen.

Mit problem er, at jeg kommer til at lide, når jeg tvivler for meget. Jeg ved ikke, om det er modenhed at undgå det – men jeg vil gerne have noget mere af det. Stole på, at det her er rigtigt og godt for mig. Holde fast og hvile i det.

Enhver forandring er jo ikke udviklende eller kvalitativ. Den kan være rationel og fornuftig – men ikke nødvendigvis lykkebringende. Og lykkebringende forandringer kan så igen medføre langsigtet smerte. Det gør godt NU – men om et par måneder lider man igen.

DERFOR vil jeg gerne have, at fornuft og følelser kommer til at gå mere hånd i hånd. At fornuften forklarer mig, at det her er rigtigt og at følelserne nok skal følge med.

Jeg kan godt lide det du skriver med, at man ikke skal forsøge at overskue en livssituation, der er kaotisk – for der findes ikke nødvendigvis en retning, Her handler det mere om at acceptere det kaos, der er. Men når jeg nu ikke er i kaos og egentlig er i fin balance – og nyder at retningen ikke er så tydelig – hvorfor pokker kan jeg så ikke finde fred med mine beslutninger og eksempelvis slippe noget usundt og gå i en retning, der vil bringe mig mere ro sigt? Og igen – lige nu vil jeg IKKE slippe HAM. Men jeg kommer måske til det – og så venter balladen :- (