Svar til: Effektive beslutninger – hvordan?

#1864
Anonym
Inaktiv

Kære Sommerregn
Om din kærestes ex-familie. Jeg tror, at manden kan få overført forældermyndigheden til sig alene, hvis en domstol mener, at der er risiko for, at børnene vil blive bragt ud af landet af den ene forælder. Så det er i virkeligheden børnenes mor, der skal være nervøs. Måske hun er klar over det, og det er en del af et spil?

Men det er manges erfaring, at det er ikke klogt at involvere advokater, medmindre man er til magtkampe og kan se et livsindhold i det. Men jeg tror, han skal ringe til en statsamtsjurist, hvis han ikke har gjort det, og få en samtale om sine rettigheder og muligheder. Hellere det end en advokat, som vil rådgive udfra, at han eller hun kan opnå et honorar. Familieretsadvokater er et særligt fænomen. Til en indledning, så valgte flere af dem deres profession, fordi de ikke kan se noget forkert i, at andre menneskers private liv bliver styret udefra af love, regler og autoriteter, der træffer et skøn – selvom samme autoriteter har en mangel på livserfaring. Derfor kan det rigtige også være, at han oversamarbejder, som han gør, for advokater kan skabe flere problemer end de løser.

Men det kan også være, at han bør kende sine juridiske rettigheder for at få det bedre med situationen og altså uden at begynde at slås med loven i hånden.