Svar til: Effektive beslutninger – hvordan?

#1855
Sommerregn
Deltager

Lørdag aften – helt for mig selv…. Og det er dejligt :- )

Jeg har tænkt en del over denne tråd og hvorfor jeg startede den. Jeg kaldte den Effektive beslutninger – hvordan? Og temaet er blevet diskuteret sammen med meget andet. Dejligt. Men jeg træder stadig vande omkring det her med en “effektiv beslutning”. Jeg har fundet frem til, at det ikke handler så meget om at stå fast. Der kan jeg godt. Det handler mere om, hvordan man undgår smerten og hvordan man undgår tvivlen og selvbebrejdelsen.

Risikoen for at miste og for at blive afvist er vel skurken i det her. Eller i virkeligheden den smerte, der følger med denne risiko. Så det må være her, der skal sættes ind (hvilket mange af jer også skriver om). Man kan ikke styre andre – så det handler vel om at være klar til den afvisning eller det tab, der kan blive realiteten.

For andre er der IKKE forbundet en risiko ved at være tydelig. Måske fordi de stoler så meget på enten sig selv eller den, de er tydelige overfor. Dejligt for dem – men ikke så anvendeligt for os, der har det på en anden måde. Eller???

Nå – men jeg tænker egentlig, at det handler om at finde ro med situationen. At turde risikere, at han eksempelvis ikke vil have mig, når jeg holder fast på mit rimelige krav. Den ro finder nogen hurtigt. Vi er så nogen, der skal igennem skærsilden. Måske kunne man lære at tænke anderledes? At blive stolt og glad for beslutningen, fordi den er sund.

Med “effektiv” mener jeg nok i virkeligheden, at få det godt med beslutningen ret hurtigt – uanset konsekvensen. Ikke tvivle, ikke bebrejde sig selv – men leve godt med den. Det kunne være interessant at få lidt (flere) bud på det.

Lizzy1210 – ha´ en herlig aften i Århus. Håber musikken gør dig godt :- )