Svar til: Effektive beslutninger – hvordan?

#1786
Sanne2
Deltager

Jeg er enig med Sisi, at man kan ikke lære at slippe følelser af andre.
Enhver har sin egen historie der ligger bagved vores mønstre og handlinger.
Men måske skal man bare acceptere at der er ingen løsning på at slippe følelser.
Jeg har det sådan, at mine grænser inde i er blevet meget klare for mig og jeg kan sagtens mærke nu, hvor jeg skal placere mig på følelsernes landevej, for ikke at blive kørt ned bag fra.
Det betyder også at jeg er blevet en mere modig bilist, en til tider mere provokerende bilist og en mere afslappet bilist – som afspejler den øvrige trafik jeg færdes i.
Hvis min kæreste ikke kører forsvarligt og passer på min sikkerhed – og vores, jammen så vil jeg ikke køre med ham. Er der ande som absolut skal køre ind i os hele tiden – f.eks x familien , så får de hornet eller fingeren – eller..
Jeg stopper ikke mere op og bliver usikker på om jeg skal køre hurtigere, langsommere, sætte bilen i garage eller….
Jeg tror ikke man kan lære dette, før man er erfaren, har fået nogle skrammer, ridser i lakken, skader og gode oplevelser.
Hvordan det følelses mæssige kommer med , jeg kan kun snakke for mig selv og det er at det er blevet meget meget nemmere at give slip og ikke komme ud i de store sorg ture , tvivl og offer rolle da jeg besluttede mig til at jeg er ansvarlig for min egen færdsel.
Jeg er godt klar over at det kan virke som uklart og en underlig samligning og ikke det som du Sommeregn efterspørger, men billedet virker for mig og du efterspørger nogle erfaringer.
Det at navigere anderledes i følelsesmæssige situationer , er for mig ikke at kunne undlade at kontakte i dagevis osv – det er at tage nogle beslutninger , holde fast i dem og arbejde sig igennem de udfordringer som kommer. I min optik så er viljen det første skridt. Hvis jeg svigter mine egne beslutninger og ikke får taget beslutningerne ,så har følelserne deres eget liv og derved kommer det indre følelsesmæssige kaos.