Svar til: Effektive beslutninger – hvordan?

#1783
Sommerregn
Deltager

Lizzy1210 – jeg tænker nogen gange, at det her selvværd får skylden for mange ting 🙂 Hvor sidder det henne? hvordan ser det ud? – og hvad er det for en fisk? Mantraet er jo, at barndommens svigt reflekteres i et lavt selvværd, der hæmmer os i vores livsudfoldelse. Og med den “på” – så skal der en form for rekonstruktion i gang – før vi kan mestre tilværelsen kvalificeret.

Jeg vil ikke afvise det. Men jeg tror der findes alternative måder at mestre tilværelsen på. Vi kan kombinere kampen med selvværdet med andre strategier – f.eks. mere bevidste handlinger. Det er dem, jeg afsøger – og jeg synes f.eks., at den med at prøve med sandheden var helt fantastisk.

Om sorgens omfang og længde er direkte proportional med selvværdet? Det ved jeg sgu ikke. Jeg tror, vi kan gøre noget. Og en enkelt afgørende ting er, at STOLE på vores beslutning og vores handling. At det vi gør er rigtigt – og så må det briste eller bære. Resten ligger et andet sted.

Jeg tror også du skal stole på din parforholdsfremtid – måske ligefrem beslutte dig for den. Begynd på et tidspunkt at tale om den som en konkret virkelighed, der nærmer sig. Der skal grædes nogle flere spande tårer inden – men så er du klar. Og jeg vil lige hviske dig i øret, at 48 år er absolut ingen alder.

Min opfordring er nok, at sideløbende med den gode og hjælpsomme terapi – så kan der godt finde andre ting sted. Jeg tror ikke på, vi bare skal “vente på selvværdet” 🙂